Jack White, denne forræderen mot Brussels befolkning

Ingen, absolutt ingen. I en tid da Avenue Victor Rousseau burde være full av mennesker, møter du sjelden en levende sjel rundt Forest National. For en tilreisende tungvekter som Jack White var dette uventet. Alle åtte tusen tilskuere er allerede inne, mer enn en time før konsertstart, ellers vil den siste Guitar Hero «Made in America» ​​ikke lenger tiltrekke seg publikum.

Det er sant at denne lørdagen 11. juli konkurrerer Mr. Tour med strendene Tomorrowland og Côte d’Azur. Ledelsen hans var spesielt grådig, og krevde i utgangspunktet mer enn 80 euro per billett, og prisen ble senere redusert, siden det ikke var nok rike kjøpere eller spesielt trangsynte fans.

Introduksjon

Etter å ha forseglet portikoen og mobiltelefoner – utestengt fra rommet i rekkefølge av dagens stjerne og plassert i skumlommer slik at de ikke kan brukes under konserten – lover vi. Konserten finner sted, med rundt 3000 mennesker som heier på de flamske rockerne Equal Idiots, som er tvunget til å varme opp forsamlingen.

Peter og Thibaut gjør jobben, har det gøy med sitt publikum, og gir seg selv en rock’n’roll-cover av Plastique Bertrands «Ca pouri moi».Hvis de ikke forstår teksten«Fordi de er»Snakker egentlig ikke franskDe øverste etasjene i skogen er sperret av svarte gardiner, scenen er mer avansert enn vanlig, det føles som Cirque Royale eller AB, og det skaper en innbydende og enestående intimitet.

Fremvekst av makt

Rundt klokken 21.15 slukker lysene og viftene blir gale. Gjemt bak en tykk blå og vintage gardin, starter gruppen med en elektrisk intro som er så elektrisk som mulig før de går inn i «Taking Me Back» og «Bear of the Dawn». Gardinen går opp og Jack står stolt noen meter unna oss, håret blått og krusete. Disse to singlene er hentet fra det siste albumet hans utgitt i to deler, og de kobler seg litt tilbake til debutprestasjonen hans og antyder en sann tilbakevending til fiendskap.

READ  BookMyShow lanserer sitt eget filmstrømmeside med titler fra hele verden

The White Stripes ble dannet i Detroit i 1997, og ga raskt ut tre album med visceral rock’n’roll fylt med blues og countryballader (Hvite linjer, Fra Stijl Og hvite blodceller), før du finner den perfekte kombinasjonen i et komplett mesterverk (Elefant), og mister gradvis fart (Satan kom bak meg, Å treffe Ickee) Meg sluttet på grunn av utmattelse, stress og agorafobi, og i 2007 viet Jack seg til sideprosjektene sine Raconteurs og Dead Weathers – før han ga seg selv tre soloalbum som noen ganger var skuffende, noen ganger eksperimentelle.

Forræderi

Påfølgende turer viste seg å være skuffende. White er en legende, et gitargeni, men han dypper litt for mye inn i sitt gamle repertoar, som er langt overlegent det nye. Å analysere oppføringene av denne «Supply Chain Issues Tour» i 2022, er overraskende og emosjonell. Kom deg ut av noen smertefulle områder BombussenOg Lazaretto, Jack aksepterer nå sin stilling. Enten han spiller innendørs eller på festival, sprenger noen legendariske titler som «Dead Leaves and the Dirty Ground», «Black Math», den grublende «Hello Operator» og den majestetiske «Ball & Biscuits» over syv minutter med blues. .

I skogen, selv om han ikke sier et ord mellom låtene, føler vi at publikum kommer inn hvert tiende minutt, smilende og fornøyde. Jack er elektrisk, mestringen hans intakt. «I Cut A Buffalo» (Dead Weather) øker temperaturen. «The Hardest Button To Button» setter scenen for utgivelsen av klassikeren «Fall In Love With A Girl». Showet starter og vi stamper med føttene og sier til oss selv at galskapen peker på nesetippen. Jack White har det bra i kveld, men han går rett inn i hiten «Steady As She Goes» og den tidløse «Seven Nation Army», som formelt avslutter showet hans. Ingen «Hotel Yorba», langt mindre «Melk og kjeks» spilte nesten hver kveld. Ja, denne konserten var flott, men man kan ikke unngå å føle et visst svik. Når vi sier at vi spiller «Ball and Biscuits», spiller vi «Ball and Biscuits»!

READ  Kjente du igjen den talentfulle belgiske Greco som prøvde lykken denne lørdagen? (Videoer)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *