James Webb avslører en eksoplanets atmosfære som aldri før

WASP-39b, en kokende Saturn-lignende planet som ligger 700 lysår fra solen, ble nylig studert av James Webb, og avslørte informasjon om atmosfæren som aldri hadde vært kjent før.

James Webb avslørte enestående detaljer om kjemien til WASP-39bs atmosfære, og tillot til og med astronomer å teste metoder for å oppdage utenomjordisk liv. Du har sikkert hørt om det siden i slutten av august hadde James Webb funnet karbondioksid i atmosfæren.

Hva Det forklarer NASA i en pressemeldingdenne eksoplaneten i stjernebildet Jomfruen avslører nå alle sine hemmeligheter: «Vi satte teleskopet igjennom for å teste ytelsen, og det var nesten perfekt, enda bedre enn vi forventet.«, forklarer Laura Kreidberg, direktør for Max Planck Institute.

Resultater: «WASP-39b er innhyllet i tykke skyer som inneholder svovel og silikater. Disse kjemikaliene samhandler med lys fra moderstjernen, og produserer svoveldioksid i en reaksjon som ligner den som produseres av ozon i jordens atmosfære.«. Hvis liv sannsynligvis ikke er tilstede der (det er ved 900 ° C på overflaten), gjør dets beliggenhet (bare 7 millioner km fra stjernen) det til et ideelt laboratorium for å studere denne typen fotokjemiske reaksjoner.

Basert på forholdet mellom karbon/oksygen, kalium/oksygen og svovel/hydrogen i planetens atmosfære, var forskerne i stand til å forstå hvordan denne brennende verden ble til: gassgiganten ville ha dannet seg fra kollisjoner av flere planetesimaler («små faste legemer som, når de vokser ved tilvekst, kan gi opphav til en planetEn annen stor overraskelse: WASP-39b ville ha dannet seg mye lenger fra stjernen enn den går i bane i dag…

«Data som dette er en game changer«Natalie Batalha, professor i astronomi og astrofysikk ved University of California, Santa Cruz, er entusiastisk.

READ  Franske priser lekker og en video bekrefter designet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *