James Webb-teleskopet avslører fantastiske nye bilder (bilder)

James Webb-romteleskopet avslørte fantastiske bilder og nye detaljer av Tarantella-tåken på tirsdag. Det er en del av universet hvor stjerner blir født i en rasende hastighet.

Lesetid: 2 minutter

LJames Webb-romteleskopet slapp tirsdag klassiske bilder av Tarantula-tåken, der stjerner blir født i en rasende hastighet og hvis bilder vil utdype vitenskapelig kunnskap om stjernedannelse.

Taranteltåken, med kallenavn for sin form av skyer av gass og støv, er «bare» 161 000 lysår unna, sa NASA i en uttalelse. Det er den største og lyseste stjernedannende regionen av hele gruppen av galakser i nærheten av oss, og er hjemmet til de varmeste og mest massive stjernene som er kjent.

Selv om tåken lenge har vært et mål av interesse for forskere som studerer prosessen med stjernedannelse, avslører disse bildene nye detaljer, inkludert tusenvis av unge stjerner som tidligere var usynlige for øynene til teleskoper.

us-space-nasa-web-astronomi (2)

I midten av NIRCam-bildet er en klynge av svært klare unge blå stjerner aktive i det nær-infrarøde.

Et annet instrument, NIRSpec, tillot en stjerne å skille seg fra støvfjæren og opprettholde en sky rundt den – en fase av dens dannelse som ikke ville blitt observert uten de utrolige ferdighetene til James Webb. Forskere trodde tidligere at stjernen faktisk var eldre og mer avansert.«Stjernedannende områder i Melkeveien vår produserer ikke stjerner med samme oppløsningshastighet som Tarantella-tåken, og har forskjellige kjemiske sammensetninger,» forklarte NASA.

us-space-nasa-web-astronomi

READ  Nintendo-forskjell

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *