James Webb-teleskopet gir ut et fantastisk bilde av fødselen til en stjerne

Etter at de første fantastiske bildene av «babystjerner» ble sluppet i juli i fjor, ga NASAs kraftige teleskop, plassert i bane 1,5 millioner kilometer fra planeten vår, tjenesten på sosiale medier ved å kringkaste et bilde som markerte fødselen til en stjerne.

” På dette bildet ser vi en nyfødt stjerne med stråler av supersonisk gass fra polene. Stjernen på dette bildet er bare noen få titusenvis av år gammel, men etter hvert som den vokser, vil den se ut som vår sol», leser vi i bildeteksten.

James Webb, mer enn et år med fancy filmer

I løpet av et år observerte teleskopet de fjerneste galaksene som noen gang er oppdaget, de supermassive sorte hullene, målte temperaturen til jordens «slektninger» for første gang, og begynte å analysere atmosfæren.

James Webbs observasjoner var begynnelsen på en kontinuerlig strøm av vitenskapelig forskning – å utforske det svært unge universet, studiet av eksoplaneter, dvs. planeter utenfor solsystemet, og forstå det. Dannelsen og livssyklusen til stjerner – utfordrer derfor ikke ekspertene.

I tillegg til disse prestasjonene kunne allmennheten glede seg over ekstravagante filmer. I oktober 2022 publiserte James Webb det første bildet av «Skapelsens søyler», massive strukturer av interstellar gass og støv 6500 lysår fra Jorden.

10 fantastiske bilder fra et år med hodet i stjernene takket være det nye James Webb-teleskopet

Ariane 5-rakettens start på 10 milliarder dollar på slutten av 2021 vil krone tiår med arbeid.

Det er etterfølgeren til Hubble-romteleskopet, som fortsatt er i drift. I motsetning til Hubble, som observerte universet hovedsakelig i det synlige spekteret, jobbet James Webb i det infrarøde. Dette gjør at vi kan oppdage en veldig svak glød, og se mer.

READ  Thinfilm for å stabilisere Micropower ASA

Siden denne bølgelengden er usynlig for det menneskelige øyet, blir fotografier «oversatt» til synlige farger.

James Webb har nok drivstoff i 20 år.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *