Japansk kvinne ansvarlig for OL i Tokyo etter tidligere sjefsministers seksuelle kommentarer | Utenriksnyheter

En kvinne er kåret til den nye OL-presidenten i Tokyo – og erstatter en mann som ble tvunget til å trekke seg fordi kvinner snakker for mye.

Seiko Hashimoto fra Japan, som konkurrerte som hurtigløper og syklist i fire vinter- og tre sommeridretter, tok over etter Yoshiro Mori etter avgangen i forrige uke. Seksuelle begreper.

Navnet hans kom fra «Siga» som oversettes til Olympic Flame på engelsk.

Fru Hashimoto kunngjorde torsdag at hun hadde trukket seg som Japans olympiske minister for å akseptere sin nye rolle som sjef for Tokyo olympiske organisasjonskomité.

56-åringen, som vant en bronsemedalje på 1500 meter ved vinter-OL ’92, ble utnevnt etter et møte i den eksekutive komiteen, som er 80% menn.

«Nå som atlet har jeg kommet hit for å betale tilbake det jeg må betale og betale tilbake det jeg har mottatt,» sa han til teamet.

Han hadde også en portefølje som handlet om likestilling, og tok opp spørsmålet og sa til nesten alle mannlige publikum: «Jeg forstår at det er en likestillingsfaktor bak mitt valg.»

Fru Hashimoto sa at hun håpet å jobbe med saken, men ga ikke ytterligere detaljer.

Bilde:
Hashimoto vinner bronse på 1500 meter ved vinter-OL ’92

Hans utnevnelse kommer samme uke som landets regjerende politiske parti kunngjorde Kvinner blir invitert til å delta på viktige møter – til de snakker.

Det liberale demokratiske partiets planer gjør at fem kvinnelige politikere kan delta på alle sine mannlige gruppemøter som observatører og deretter komme med eventuelle kommentarer.

Fru Hashimoto sa at hun ville bli erstattet av OL-minister Tamayo Marugawa.

READ  Krig i Ukraina: Journalist ansatt av La Repubblica overfalt og drept

Mori, Japans tidligere statsminister, sa at det var mer sannsynlig at kvinner uttalte seg under et online møte med gruppens tillitsvalg.

«Hvis vi øker antall kvinnelige lagmedlemmer, må vi sørge for at taletiden deres er noe begrenset. De har problemer med å fullføre, noe som er irriterende,» sa Mori Asahi til avisen Shimpan.

Yoshiro Mori
Bilde:
Yoshiro Mori ble tvunget til å trekke seg for sine seksuelle kommentarer om kvinner

Kommentarene hennes vekket opprør i et land der kvinner ikke er overrepresentert i politikk og styrerom, og det har blitt oppfordret henne til å trekke seg online.

Da han ble spurt om han virkelig trodde kvinner snakket for mye, svarte han: «Jeg har ikke hørt fra kvinner i det siste, så jeg vet ikke.»

De sene OL i Tokyo – som nå skal åpnes 23. juli – har vært plaget av problemer.

Omtrent 80% av japanerne i avstemningen sier at spill bør utsettes eller avbrytes på grunn av koronavirusinfeksjon.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *