Jason Dubaskier dør etter skader på Mugello Moto 3 | MotoGP

Jason Dubaskier har dødd tragisk av skader som pådro seg i lørdagens Moto 3-kvalifiseringsulykke i Mugello.

Den 19 år gamle sveitsiske rytteren, som deltok i sin andre Grand Prix-sesong, falt under utgangen av sving 9, etterfulgt av Ayumu Sasaki og Jeremy Alcoba.

Etter en lang behandling av leger på ulykkesstedet, tok et medisinsk helikopter Dubasque direkte til et sykehus i Firenze. Dessverre er skadene hans alvorlige.

MotoGP-rapporten ble utgitt umiddelbart etter Moto 3-løpet på søndag:

Det er med stor sorg at vi rapporterer bortgangen til Moto 3-rytteren Jason Dubasqueur etter en tragisk hendelse under Moto 3-kvalifisering 2-sesjonen på Grand Prix de Italia Oakley.

Dubaskier var involvert i flere ridehendelser mellom sving 9 og 10, etterfulgt av en økt med rødt flagg. FIM medisinske intervensjonsbiler ankom stedet umiddelbart, og han ble transportert med sveitsisk medisinsk ambulanse før han ble overført til Kerky sykehus i Firenze i stabil tilstand.

Til tross for de beste anstrengelsene fra kretsmedisinsk personale og alle som senere gikk på sveitserturen, kunngjorde sykehuset at Dubaskier hadde blitt skadet tragisk.

I lettvektsklassen til Grand Prix-racing ga Dubaskier en interessant start på sin andre sesong, og scoret konsekvent poeng og var blant de ti beste i tabellen.

FIM, IRDA, MSMA og Torna Sports sender vår dypeste medfølelse til Dubaskes familie, venner, team og kjære.

Jason, sønnen til motorcrossrytteren Philip Dubasque, begynte sin karriere i supermoto og var sveitsisk mester før han byttet til landeveiskjøring.

Siden debut-VM i begynnelsen av forrige sesong har Dubasquier vært med PrestelGP-teamet siden 2021 og scoret poeng i alle fem rundene før Mugello, syvende, til 1.043 fra seier tidligere denne måneden i Jerusalem.

READ  Kilmarnock 3-3 Saint Mirron (4-5 penner): Saint Mirron fra semifinale

Landsmann Thomas Lothi trakk seg fra dagens Moto 2-løp for å være på Dubasquier-siden på sykehuset.

Crash.net MotoGP slutter seg til samfunnet i å sende sin sanne kondolanse til Dubasques familie, venner og team.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *