Jean-Luc Mélenchon: «Det som vil skje fra 7. mars er ekstraordinært»

Sosiale protester øker i Frankrike. Etter flere store mobiliseringer mot pensjonsreformen i januar og februar, vil nye aksjoner finne sted over hele Frankrike tirsdag 7. mars.

Som i Belgia vil det være en rekke demonstrasjoner gjennom uken etter: et fagforeningsmøte 7. mars, en streik for kvinners rettigheter 8., en ungdomsstreik 9. og til slutt en klimademonstrasjon 10.. Hvis årsakene som forsvares er forskjellige, tar de alle sikte på å fordømme det eksisterende systemet og den franske regjeringens passivitet på ulike temaer.

På fredag ​​snakket Jean-Luc Mélenchon, leder av La France Insoumise, med parisiske elever og elever på videregående skole, og oppmuntret dem til å delta i stevnene.

«Det som vil skje fra den 7. er uvanlig”, ifølge våre kolleger på BFMTV, lanserte Rebel Solution. «Blokker alt du kan«, fortsatte Jean-Luc Mélenchon.

«En verden å våkne opp til»

«Ung mann, når du først er på gaten, ikke stopp der når du har presset Emmanuel Macron tilbake i pensjonisttilværelsen: snakk med ham om Parkoursup.«. For å fortsette videre:Når videregående skoler og universiteter er blokkert, er det en vippe. Du vil vinne«.

«Macron prøver å vise at han er sjefen»: Mélenchon ber den franske presidenten om å være «rettferdig» når det gjelder pensjoner

For Jean-Luc Mélenchon er de nåværende møtene ikke bare rettet mot å fordømme pensjonsreformen. «Det handler om en hel verden«, konkluderte han.

READ  Krig i Ukraina: Russland krever opphevelse av sanksjoner for å avverge en global matkrise

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *