«Jeg begynner å forstå hvorfor Engy ser ut til å behandle den belgiske regjeringen som en spøk.»

I dette intervjuet vender DéFI-sjefen tilbake til den nåværende energikrisen og den føderale regjeringens svar på den. «Denne regjeringen har nølt for tre-fire uker siden. Jeg sier ikke at det er enkelt, men det var løsninger på bordet.»

François de Smet snakket også om fremtiden til kjernekraft i Belgia. «Jeg tror vi må bli mer seriøse med kjernekraft. Dette er et veldig alvorlig tema. Ideelt sett er jeg for å utvide alle mulige reaktorer i ti år og de to siste til og med i 20 år.«

«Det er et nesten patetisk og upassende lite spill om Doel 3 (…) Jeg begynner å forstå hvorfor Angie ser ut til å ta den belgiske regjeringen for vitser (…). Det nåværende småspillet eller i fotball er skummelt fordi alle betaler prisen for å fase ut atomvåpen som ikke var ment å bli gjort, alle innser at nå prøver alle å passere den svarte tjeneren slik at ingen vil bli holdt ansvarlig for å stenge Doyle 3. Dette er ikke farlig.»

Den anbefaler investeringer i den nye generasjonen kjernekraft og beklager forsinkelsen i denne saken. «Alle tradisjonelle partier er ansvarlige. Ecolo-Groen hadde riktig diagnose på global oppvarming, men ikke nødvendigvis på løsninger, og derfor må vi tilbake til den anti-kjernefysiske ortodoksien vi er fordypet i.«

I resten av intervjuet diskuterte François de Smet også bistand til Ukraina eller hans mulige kandidatur for å etterfølge DéFI-presidentskapet.

Se hele intervjuet i videoen over.

READ  Banken betaler feilaktig nesten 155 millioner euro på titusenvis av kontoer!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *