«Jeg begynte å se kvinner»: Bolsonaro ber om unnskyldning for kommentarer om unge venezuelanere

Den høyreekstreme brasilianske presidenten Jair Bolsonaro ba tirsdag om unnskyldning for sine kommentarer om mindreårige jenter i Venezuela, som ga ham anklager om pedofili fra venstreopposisjonen.

«Hvis ordene mine – i ond tro, tatt ut av kontekst – ble misforstått eller forårsaket forlegenhet for våre venezuelanske søstre, beklager jeg,» sa hun i en video. spres på sosiale nettverk.

I videoen dukker han opp sammen med sin kone Michelle og Maria Teresa Belandrea, representanten i Brasil for Juan Guaidó, den venezuelanske dissidenten anerkjent av Jair Bolsonaro som landets legitime president, styrt av det sosialistiske regimet til Nicolás Maduro.

«Vi er forpliktet til å motta best mulig de som flykter fra diktaturer rundt om i verden», la statsoverhodet til, som vil stille i den andre runden av presidentvalget 30. oktober mot den tidligere venstreorienterte presidenten Luiz Inacio Lula da Silva.

Under et intervju med YouTube-kanalen Paparazzo Rubro-Negro, Mr. Kontroversen startet da Bolsonaro sa fredag.

«Jeg parkerte motorsykkelen min i et hjørne, tok av meg hjelmen og begynte å se på tre eller fire, vakre, 14, 15 år gamle jenter, som kunne være i et nabolag på en lørdag. Det oppsto en situasjon, og jeg kom tilbake, og jeg sa: «Kan jeg komme hjem til deg?» Jeg kom», sa han.

Hjemme, «15 eller 20 jenter på 14, 15 år (…) gjorde seg klare, på en lørdag, hvorfor? For å tjene til livets opphold», Mr. Bolsonaro la til.

Med virale videoer av intervjuet med hashtaggen #Bolsonaropedófilo (Bolsonaro-pedofil) på nettverk, skapte spesielt uttrykket «en situasjon er skapt» ramaskrik.

Søndag forbød lederen av High Electoral Court bruken av disse områdene som offisielle Lula-kampanjesider.

READ  Trump llamó a las elecciones estadounidenses un "tercer mundo" y pidió a sus senadores que luchen por su presidencia.

På lørdag, Mr. Bolsonaro forsikret tirsdag at tenåringsjenter ikke er prostituerte.

Tirsdag tvitret Lulas kone, Rosangala da Silva, en del av et annet intervju fra en måned tidligere, der den høyreekstreme presidenten allerede hadde insistert på at unge venezuelanske kvinner var prostituerte.

Når det gjelder Lula, nevnte han saken på nytt tirsdag. «(Bolsonaros) oppførsel i dette tilfellet er en pedofil,» sa han. «Han følte det, han var redd, og han prøvde raskt å forklare seg,» sa hun under et direkteintervju på YouTube-kanalen Flows podcast.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *