«Jeg drepte datteren min»: den opprivende historien om Zaman Abbas, en ung pakistansk kvinne drept av familien hennes i Italia

Navnet Zaman Abbas betyr kanskje ikke noe for deg, men i Italia har historien om denne 18 år gamle jenta vært i nyhetene i over ett år. Zaman Abbas, en pakistaner bosatt i Novellara (Emilia-Romagna), har vært savnet siden 1. mai 2021. Den unge kvinnens far, Shabbar Abbas, tilsto å ha drept datteren sin under en telefonsamtale til en slektning, rapporterte La Repubblica fredag. «Jeg drepte henne for min verdighet og ære»Pappa sa, politiet wire wire.

Et element som bekrefter det italienske politiets foretrukne tese, ifølge hvilken Zaman Abbas ble myrdet av flere familiemedlemmer natt til 30. april til 1. mai 2021, hvoretter kroppen hans ble borte.

For å forstå dette dramaet, må man gå tilbake til år 2020 da Zaman Abbas» foreldre og onkel informerte ham om at de ønsket å gifte ham bort til en av søskenbarnene hans i Pakistan. Mindreårig på den tiden varslet den unge kvinnen italienske sosialtjenester. De plasserte henne i et hjem i november, hvor hun bodde til 11. april 2021. Den dagen bestemte hun seg for å gå tilbake til foreldrene, forklarte AFP i fjor. Men familien hennes, som avviste at hun nektet å gifte seg i Pakistan, fant i mellomtiden ut gjennom sosiale medier at hun hadde vært sammen med en gutt i flere måneder borte fra familiens hjem. Det var halmen som brakk kamelens rygg og drev Abbas sin syke plan.

Spennende bilder

I følge vitnesbyrdet til Saman Abbas sin yngre bror, samlet familien – foreldrene, en onkel og to søskenbarn – seg på ettermiddagen 30. april 2021 for å bestemme hvordan de skulle takle forsvinningen av den unge kvinnen. Fra 30. april til 1. mai tok de Samana til jordene midt på natten og noen timer senere satte de planen sin ut i livet. Overvåkingskameraer installert på gården der mennene i familien bodde og jobbet, viste tydelig at foreldrene gikk ut av huset med datteren rundt klokken 12.10 og fem minutter senere bar Samans ryggsekk. Før det hadde de samme kameraene allerede tatt opp bilder av to slektninger av den pakistanske ungdommen, med spader, en stor plastpose og brekkjern i hånden.

READ  Usikkerhet for Bodard og Tapsopa la Condois-Standard, Gillette positiv for Kovit-19

Hele familien forlot deretter Italia, og 5. mai, da det italienske politiet ankom familiens hjem for å søke etter Saman, var stedet helt tomt. Uker senere bekreftet faren til de savnede overfor italiensk presse at han hadde returnert til Pakistan sammen med sin kone for en «hastende familiesak» og at datteren hans var «trygg og frisk» i Belgia. Onkelen og en slektning ble arrestert samme mai, i Sør-Frankrike, mens de prøvde å reise til Spania med buss. AFP rapporterte i februar i fjor at en annen slektning mistenkt for involvering i kidnapping, drap og fortielse av Samans kropp ble arrestert nær Barcelona sammen med italiensk politi.

Til tross for intensive utgravninger og søk rundt Novellaras familiegård, fant sistnevnte aldri Zaman Abbas» kropp. Men etterforskningen av den elendige affæren, som åpner i februar 2023, bør gi de siste svarene på spørsmålene tragedien fortsatt reiser. I følge de første elementene er han onkelen til den pakistanske ungdommen som begikk drapet med samtykke fra foreldrene og medvirkning fra to slektninger.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *