«Jeg frykter dieselprisene vil stige kraftig»: Damien Ernsts grunner til bekymring

«Prisen på et fat olje har ikke eksplodert, prisen på diesel fortsetter å stige snikende. Og dette er hovedsakelig knyttet til mangel på dieselraffineringskapasitet i Europa og det faktum at det ikke er mye olje å lage diesel,» forklarer Damien Ernst, pessimistisk med henvisning til 5. februar. Faktisk vil embargoen på russiske raffinerte petroleumsprodukter tre i kraft denne dagen (embargoen mot råolje har vært i kraft siden 5. desember). Europas oljeraffineringskapasitetsproblemer har siden blitt mer presserende. «Verden kan ikke klare seg uten russisk diesel for øyeblikket, og med dette forbudet som kommer frykter jeg at dieselmarkedet vil stramme seg til, prisen vil stige betydelig, og i måneder og måneder vil vi ha høyere priser. Det vi har nå ,» sier energieksperten.

Les mer > En belgisk SMB vil snart kunne kjøpe strøm fra en vind- eller solcellepark

«Alt avhenger av russerne»

Men hvor mye kan diesel øke? «Jeg vil ikke gi et tilfeldig tall,» svarte Damian Ernst, før han påpekte den avgjørende faktoren i denne mulige økningen: «Det kommer helt an på russernes breddegrader og veien de går. De sender diesel til Europa eller Amerika til andre steder. Hvis Russland ikke gjør dette, vil dieselprisene være svært høye.» «Det vil være mangel på diesel, som vi har sett med gass, og følgende hendelser kan skje: prisene vil stige kraftig, redusere etterspørselen noe og rebalanserer markedene», fortsatte han.

For Damian Earnest er det nøkkelen å forutse denne økningen i dieselprisene – så mye som mulig. hvordan «Står overfor denne risikoen, råder jeg folk med oljekjeler til å spille det trygt ved å fylle kjelene nå før den russiske embargoen trer i kraft.»

READ  England mot India: Olly Pope og Chris Vokes spiller den dagen de kjempet hardt

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *