«Jeg hadde €195 000, lyset mitt i enden av tunnelen, men det fløy bort»


Keith Mullally, 55, bestemte seg for å tegne livsforsikring og investere sparepengene sine etter ektemannen Carls operasjon. Denne tidligere brannmannen fra London, som har reddet hele livet sitt, så alt han samlet gikk opp i røyk.

Ødelagt ber hun om hjelp på Gofundme-plattformen: «Mitt navn er Keith, og jeg har satt opp denne innsamlingsaksjonen for å hjelpe til med å erstatte pensjonen min fra #London Fire Brigade som jeg nylig tapte på grunn av en sofistikert svindel. Jeg ble lurt til å overføre penger til et Citibank-fond, noe som viste seg å være en svindel. Jeg foretok transaksjonen i min lokale filial med hjelp av personalet, og tenkte at de ville sørge for at pengene mine var trygge. Dessverre er det ikke tilfelle. »

«Tilsynelatende har New Zealand-banker ingen forpliktelse til å sikre at investeringene dine er legitime og trygge. Det er utrolig med tanke på at de er en finansinstitusjon. De forteller meg at alle sparepengene mine er borte på grunn av manglende due diligence og det er ikke deres ansvar. Hele familien min er snudd på hodet, hvor er det?» Vi vet ikke hvordan vi skal snu. Mannen min er dødssyk etter operasjonen og huset vårt smuldrer rundt oss. Vi er bokstavelig talt på vettet. Hvis du kan hjelpe oss på noen måte , uansett hvor liten det er, vil det hjelpe oss. Takk fra bunnen av mitt hjerte. . »

READ  Han forlater sin kone for en ukrainsk flyktning, som han gir husly: han mister kontrakter og bryter seg selv!

Paret, foreldre til en ung jente, tapte nesten 170 000 pund (rundt 195 000 euro) i det de trodde var et investeringsfond. Han sa til Mirror: «Bortsett fra ren panikk, er det vanskelig å beskrive hva jeg føler. Jeg har panikkanfall om hva jeg skal gjøre fordi jeg ikke vet.»

Cath forlot jobben i London Fire Brigade i 2008 og flyttet til New Zealand med Carl. Hun tok med seg en heftig pensjon bygget opp av hennes årelange tjeneste hos brannmennene. Men etter at Carl ikke var i stand til å jobbe, mente paret det var best å sette noen penger på et trygt sted for datteren Eva.

Så han dro til sin lokale Bank of New Zealand-filial (BNZ), og personalet overførte pengene hans uten å stille noen spørsmål. Bankkontoen hans har vært tom siden den gang.

«Jeg tok kontakt med banken for å rapportere et problem. Til slutt ringte banken meg to dager senere og fortalte at de hadde sendt filen til sjefen sin da de trodde det var noe galt. Noen dager senere sa de at det var en svindel. I dagene som fulgte var jeg i sjokk og jobbet dag og natt til jeg ble sendt hjem med depresjon. »

Til dags dato har Cath klart å få tilbake 35 000 pund. Banken sier at ingenting kan gjøres.

«Jeg vet at vi en dag skal renovere den, men akkurat nå har vi ikke råd. Jeg hadde et lys i enden av tunnelen, og nå er det borte. »


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *