«Jeg kommer aldri til å kjøpe der igjen»


Forrige uke hadde Sarah bestilt en stoffsofa fra Argos og var glad for å se at den allerede var kommet to dager senere. Men ansiktet hennes endret seg raskt da hun og mannen Greek så at de to sofastykkene var i forskjellige farger.

En enkel misforståelse?

Forutsatt at dette var en feil, ringte hun leveringsmannen for å ordne overføringen, men ble overrasket over å høre at det ikke var en feil og måtte gjøres direkte med Arcos. På telefonen ble det sagt at sofaen kunne holdes intakt, returneres eller betales en forskjell for å oppgradere til en annen modell.

«Benderen hadde nettopp gått, så jeg var veldig frustrert. Jeg ble sittende fast oppe i en stol som jeg ikke passet i og fikk beskjed om at jeg ikke kunne levere den tilbake. Dette er latterlig. Vi ble fortalt at feil halvdel var fordi den grå ikke var på lager, og de kunne ikke gi oss den halvparten vi ønsket,» sa han til Mirror-kollegene våre.

Aldri igjen!

Fra nå av er det uaktuelt å kjøpe fra Argos igjen: «Jeg vil aldri kjøpe fra Argos igjen. Vi har begge Argos-medlemskort, men vi har bestemt oss for å kansellere dem og vil ikke lenger kjøpe dem. Dette er en forferdelig tjeneste, det er morsomt. Høres ut som en stor spøk. ⁇

På Arcos sin side trakk vi først pengene og ga ham 55 € kreditt, noe han nektet. En talskvinne sa: «Vi tar kontakt for å be om unnskyldning for den dårlige opplevelsen til Sarah og Greg, som ikke oppfylte våre standarder. Vi gikk for å få full refusjon av sofaen, i tillegg til å gestikulere for å vise vår velvilje. Vi har også sørget for gjenoppretting av den feilplasserte, feiltilpassede sofaen. ⁇

READ  Kim Jong-uns søster avviser amerikanske og nordkoreanske kjernefysiske samtaler | Nord-Korea

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *