– Jeg tror folk kan ta gatene etter valget – VG

Da Washington DC (VG) USAs president Donald Trump følger valgresultatet i Det hvite hus, samles demonstranter utenfor.

På Black Lives Matter Plaza, 150 meter fra Det hvite hus, har noen hundre mennesker samlet seg, hvorav de fleste er misfornøyde med presidenten.

Rhythmic Black Lives Matter skriker innimellom og store bannere som viser «Fjern Trump» og «Trump lyver hele tiden» vises.

Mange har tatt med seg høyttalere, som det spilles musikk fra, og noen danser og beundrer.

– Da jeg stemte hadde jeg svarte mennesker i tankene. Hva vil beskytte den svarte befolkningen i DC? Laura Jackson, 33, sier de som er født og oppvokst her ikke stemte på demokraten Joe Biden.

Følg de siste valgresultatene her.

VG om valgbevissthet i Florida: «Jeg håper Trump vinner»

For selv om Washington D.C. er hovedkvarteret til den amerikanske presidenten, har ikke republikaneren Donald Trump all den populære støtten i verden: Biden vil bli erklært vinneren av valget i hovedstaden av amerikanske medier og vil bringe tre velgere herfra.

– Jeg stemte på Joe Biden. Jeg tror han vil vinne, men du vet aldri når Black Lives flytter fra Matter Plaza til VG i DC. Sier bosatt Joshua, 29.

Han mener det er en viss risiko for at Trump ikke aksepterer valgresultatet hvis han taper.

– Jeg tror folk kan ta gatene etter dette valget.

VGs valgstudio: Spørsmål, svar, spådommer og siste nytt

På lokal tid på 20-tallet var stemningen på stedet rolig og stille, men utover kvelden ble det rapportert om en forsterkningsatmosfære noen steder.

Mange har både hjelmer og gassmasker, som henger fra utsiden av ryggraden. Mange butikker i byen brukte mandager til å dekke vinduer og dører med treplanker.

READ  Den norske treneren ser på når Messi vinner Ballon d'Or

Mange politibetjenter er også i området, men de fleste er to kvartaler unna. Hvis ting skal gå fra stille til kaotiske, vil disse bevege seg raskt.

– Det er ikke klart om vi får et resultat i kveld, kanskje ikke engang til slutten av uken. Så vi vet ikke helt hva som vil skje, sier politimester Peter Newsham NBC Washington.

VG med et ektepar i Pennsylvania.: «Kan være dagen vi redder landet vårt»

Fra DPAs synspunkt er dette den første fordelingen av velgere mellom Trump og Biden:

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *