«Jeg vil ikke leke med banken og låne leverandøren penger som jeg får tilbake senere»

I møte med energikrisen har et stort antall husstander gått over til månedlig fakturering. Walter Peeters fra Lommel er en kunde som bestemte seg for å endre betalingsvanene sine.

Siden 1. april 2022 kan husholdninger med digital måler velge å betale strømregningene sine på månedlig basis i stedet for den endelige årsregningen. I følge informasjon fra Bilang van Limburg var det i september bare 4.190 belgiske husstander som hadde en månedlig strømregning og 340 husstander var på gass. Etter to måneder valgte 20.957 husstander dette alternativet for strøm og 10.129 for gass.

Men vær forsiktig, hvis du også vil bytte fra en årlig regning til en månedlig, må du smøre deg med tålmodighet. «Før gikk jeg til Energie.be for min energi. Men jeg kunne ikke få månedlige regninger der. Det var derfor jeg valgte Luminus,» forklarer Walter til våre kolleger.
av videoer

For å spare penger bestemmer Walter seg for å slå av naturgassen. «Installasjonen min bruker to kubikkmeter gass per uke for å holde vannet varmt. Seks euro. Selv om jeg egentlig ikke trenger varmt vann. Jeg vasker i kaldt vann,» forklarer belgieren. Til tross for denne svært rimelige avskrivningen, måtte Walter betale €140 i regninger i oktober. «Det er ikke bra. Denne regningen er for høy fordi Luminus antar at gassbruken min vil øke mer om vinteren. Men det er ikke tilfelle, for jeg bruker ingenting. Og jeg vil ikke spille i banken og låne ut energileverandørers penger som jeg får tilbake senere.» «Det er derfor jeg vil ha en månedlig oppgave,» sier Walter.

READ  Google til Australia, Telecom News, ET Telecom

Men han må vente til februar 2023 for å kunne utnytte det. «Den er for lang for meg», klager Walter. På grunn av krisen bruker leverandørene lengre tid på å gjennomføre kontraktsendringer. Hos Luminus må du vente opptil tre måneder for å få ny kontrakt. Hos TotalEnergies er det 2 måneder og for Mega er det minimum 21 dager.

Og hvis du, som Walter, ønsker å bli belastet for ditt «kalkulerte månedlige forbruk», må du være veldig tålmodig. Du betaler da for ditt faktiske forbruk uten noen økning eller etterfølgende kompensasjon. Merk at muligheten til å få månedlig regning kun gjelder store leverandører som Engie, Luminus, TotalEnergies, Mega eller Eneco.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *