Jeg vil ikke skamme meg for å uttale meg mot terrorisme, India har sluttet seg til FNs sikkerhetsråd.

Sikkerhetsrådet ba om at i tillegg til det internasjonale atomenergibyråets pågående inspeksjoner i Iran, at det overvåker Irans etterlevelse av «trinnene som kreves av IAEA-styret», men at det ikke har til hensikt å forfølge «internasjonalt anerkjente» løsninger.

1. januar er India vertskap for FNs generalforsamling med 15 land for perioden 2021-22.

Les også: New Vision 2020’s India’s Hunt

I et spesielt installasjonsprogram for flagg mandag kunngjorde den mektige FNs generalsekretær lanseringen av perioden 2021-22. Da landet begynner sin toårsperiode som et permanent medlem av organisasjonen, er Indias flagg blitt reist på UNSC-aksjer. Bortsett fra India, er også Norge, Kenya, Irland og Mexico faste medlemmer av FNs sikkerhetsråd. De fem landene har utvidet sine toårsperioder til FN med 15 land.

DS Thirumurthy, fast representant for India ved FN, sa: «India er det største demokratiet i Sikkerhetsrådet som representerer 1/6 av menneskeheten, og er forpliktet til å reformere mangfold, rettsstat, rettferdig og rettferdig internasjonal organisasjon og fred, sikkerhet og utvikling.»

«Vi vil bruke vår tid for å få til menneskesentrerte og inkluderende løsninger i internasjonale freds- og sikkerhetsspørsmål. India vil være en stemme for utviklingsland,» sa han.

Thirumurthy sa at India utvidet sin takknemlighet til de avtroppende medlemmene, Belgia, Den Dominikanske republikk, Tyskland, Indonesia og Sør-Afrika. «Vi er imponert over deres bidrag til rådets arbeid de siste to årene. Vi ønsker representanter fra Irland, Kenya, Mexico og Norge velkommen sammen.

Den faste representanten ved FN gjentok New Delhi sin holdning til «ingen skam» fra å uttale seg mot terrorisme, og sa at India ser frem til «vår felles innsats» for et mål om «en verden, en familie».

READ  Switch: Nintendo lar deg endelig lage mapper

«Vi vil ikke skamme oss for å uttale oss mot de vanlige fiendene til menneskeheten, som terrorisme, når vi er i et råd som fokuserer på fredsbevaring, fredsbygging, maritim sikkerhet, kvinner og ungdom, spesielt i konfliktsituasjoner og teknologi med et menneskelig ansikt,» sa Thirumurthy.

Han la til: «Vi ser frem til vårt felles arbeid for å oppnå målet om å ha et familiehjem i verdensklasse.»

Selv om verden er samlet i møte med Govt-19-epidemien, siterte Thirumurthy den indiske filosofen Swami Vivekananda for å si: «Enhver nasjon må leve og leve. Når du gir liv, får du liv; du får det, du betaler for det ved å gi til alle andre.»

(Med innspill fra byråer)

S. «

Abonnere Mint Nyhetsbrev

* Skriv inn riktig e-postadresse

* Takk for at du abonnerte på nyhetsbrevet vårt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *