Jernmalm gruvedrift spydspisser utvikling av all elektrisk tung lastebil for arktiske veier

«Hvis teknologien fungerer her, vil den fungere overalt,» sa Lars Walkren, logistikksjef i Canis Iron, en nylig gjenåpnet jernmalmgruve utenfor Pajala, nord for polarsirkelen.

Canis Iron har gått sammen med svenske kraftverk Wattenfall, Volvo Trucks, APP og Wist Lost & Bussen på et pilotprosjekt med sikte på å bevise at batteridrevet er best egnet for langtransport av malm, selv i sterk kulde.

Cunningham-tunnelen kaster en stein fra den nordlige grensen til Sverige til Finland, men den nærmeste jernbanen ligger 150 kilometer unna. Fra Pitcairn-omlastningsterminalen nær Swapavara fører den elektrifiserte jernmalmlinjen malmen med tog til den norske havnen, på norskekysten til Nord-Atlanteren.

Målet med Canis Iron er å elektrifisere den første fasen av ruten, transport av tunge lastebiler. Om fem år vil alle lastebiler på banen kjøre på batteri.

«Denne typen utfordringer kan ikke løses av noen partner. Industriell innovasjon krever samarbeid fra eksperter. Så det er gledelig at vi har samlet et så sterkt team for å utfordre det arktiske klimaet med elektriske tunge kjøretøy,» sa Lars Walkren.

Sverige er begeistret for kjøreegenskapene til lastebilen i det arktiske miljøet i Epa Perkbom-dalen med Volvo-lastebiler.

«Dette vil gjøre det mulig for oss å evaluere hvordan batterielektriske lastebiler kan brukes til å øke ytelsen og dempe værpåvirkningen under ekstremt kalde forhold. Dette vil gi erfaringer fra virkeligheten med sikte på å forbedre Volvo-testteknologien ytterligere i vinter,» sier han. sa.

Reklame

Testing av ladeinfrastrukturen er en del av pilotprosjektet, med APP som tilbyr tre høye krafttariffer, hver med 175 kW standard CCS-uttak.

Utstyrt med litiumionbatterier med en kapasitet på 264 kW og en 400 kW elektrisk motor, vil den 32 tonn tunge lastebiltesten gi kunnskap som vil være til fordel for hele bilindustrien.

READ  16 apper for å avinstallere fra smarttelefonen så raskt som mulig

Testkjøring av en batteridrevet lastebil på vinterveier i Nord-Sverige. Foto: Canis Iron

Tidligere inngikk Waterfall og Canis et stålpartnerskap for å utvikle løsninger for å elektrifisere berg- og persontransport fra gruven og andre områder av selskapets virksomhet.

«Den svenske gruveindustrien gjennomgår store endringer for å redusere avhengigheten av fossilt brensel og for å forbedre klimaeffektiv og ansvarlig gruvedrift. Det er en anstendig ting å gjøre, og det bør slutte der.»

Andre i Nord-Sverige som driver batteridrevne nullutslipps tunge kjøretøy inkluderer jernmalmgraver LKAP, Polytons Idi Copper-gruve utenfor Goliath og bybusser i både Loule og Ume.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *