Jimmy og Rosalyn Carter vil ikke delta på Pittons innvielse

Tidligere president Jimmy Carter og tidligere førstedame Rosalyn Carter vil ikke delta på innvielsen av den valgte presidenten Joe Biden. 96 og 93 er det første paret som savner seremonien siden Carter ble den 39. presidenten i 1977.

En talsmann for Carter Center i Atlanta sa at Carters hadde sendt sine «gratulasjoner» til Biden og Kamala Harris, som ble valgt til visepresident, og «ser frem til en vellykket administrasjon.»

Biden var en ung Delaware-senator og Carter-alliert under den georgiske tiden i Det hvite hus.

Carters tilbrakte mesteparten av sin koronavirusinfeksjon hjemme i Georgia-slettene, hvor de begge vokste opp og kom tilbake etter å ha forlatt Det hvite hus i 1981.

Carter, en demokrat, ble den lengst fungerende amerikanske presidenten i november 2019, etterfølger tidligere president George H.W. Carter slapp unna en melanomdiagnose som spredte seg til hjernen i 2015. Siden har han gjennomgått flere fall- og hofteutskiftingskirurgier. Han underviser ikke på søndagsskolen i Maranatha baptistkirke på slettene, slik han har gjort i flere tiår, men deltar i kirkens aktiviteter via video midt i Govt-19-epidemien.

Carter var den første tidligere presidenten som bekreftet planen om å delta på president Donald Trumps innvielse i 2017. Carters satt i midtgangen ved siden av tidligere presidenter Bill Clinton og Hillary Clinton, og ved siden av tidligere presidenter George W. Bush og Laura Bush. Den tidligere Bush var alene på det tidspunktet da han ikke deltok i Trumps innvielse. Carters reiste til Washington for begravelsen til senior Bush.

READ  Vær forsiktig hvis du reiser på ferie med bil: du må utstyre deg med en viss liten gjenstand

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *