Joe Biden kan ikke presse oss rundt! EU advarer Kina, USA om spenninger Verden | Nyheter

Forhandlinger om en avtale ble i prinsippet avtalt 31. desember etter en telefonsamtale mellom Kinas president Xi Jinping og EU-kommisjonens president Ursula Van der Lein. Tysklands kansler Angela Merkel og den franske presidenten Emmanuel Macron oppfordret også europeiske ledere i løpet av en travel måned.

En av kritikkene er at den kompliserer politikken mellom Kina, USA og EU.

Et annet problem er at Kina bruker uiguriske muslimer som blir holdt i Xinjiang som tvangsarbeid – noe Beijing benekter.

Et ytterligere stikkpunkt i investeringsavtalen er Kinas krav om tilgang til EUs energisektor.

Forhandlingene startet i 2014 om avtalen, noe som ville gi EU-selskaper bedre tilgang til det kinesiske markedet.

USAs utenriksminister Mike Pompeo beskrev avtalen som «svak» i et intervju med Bloomberg tirsdag og sa at den ikke vil beskytte den mot mulig risiko fra Beijing.

Mr Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver, Jake Sullivan, ba om «tidlig konsultasjon med våre europeiske partnere om våre felles bekymringer om Kinas økonomiske praksis» før avtalen ble avtalt.

Men Natalie Toky, direktør for International Affairs Institute i Roma, sa til Bloomberg at EU ikke ville være sjefen for USA.

Han sa: “Dette har skapt noe friksjon, men når vi snakker om Kina, kan ikke koordinering med USA oversettes til hva europeerne burde gjøre.

Les mer: Biden sprenger Trump som den «mest inkompetente presidenten» i amerikansk historie

«Vi deler notater, vi er enige oftere enn vi er uenige, men vi har ikke alltid det samme nivået. Dette er meningen med et veldig balansert forhold.»

Utenrikspolitisk analytiker Ulrich Speck sa at avtalen ikke representerte en «geopolitisk strategi» for å håndtere Kina.

READ  Edward startet sitt parti til støtte for Philip Macron

Han sa: “EU kan ha en handelsstrategi for å behandle Kina som en handelspartner – men ikke en geopolitisk strategi for å behandle Kina som en voksende verdensmakt som prøver å transformere det internasjonale systemet for å passe det regjerende partiets behov. . ”

Sen Weihua, en korrespondent for det statseide China Daily, sa EU var «våken» og «søker mer strategisk autonomi enn Washington tidligere har tillatt.»

Den må godkjennes av Europaparlamentet, som begynner i slutten av 2021.

Ikke gå glipp:
Donald Trump er permanent utestengt fra Twitter [BOMBSHELL]Trump ignorerer Bidens innvielse i en melding til Maga-supporterne [INSIGHT]Donald Trump blir den fjerde presidenten ved innvielsesseremonien [SPOTLIGHT]

EU-kommisjonen kommenterte avtalen: «Denne avtalen vil skape en bedre balanse i handelsforholdet mellom EU og Kina.

“EU har tradisjonelt vært mer åpen for utenlandske investeringer enn Kina.

«Det ble ganske enkelt vår oppmerksomhet da. Kina lover nå å åpne seg for EU på en rekke sentrale områder. «

Skriftlig i South China Morning Post sa politisk analytiker Bar Kim Peng at avtalen «avslører europeisk svakhet».

Han sa: «Avtalen – som det viser seg – har avslørt EU som en peststyrt, svak økonomisk og geopolitisk aktør.»

Reinhard Petticofer, leder for EU-parlamentets delegasjon om forholdet til Kina, sa: «Hele ideen om at EU skal skynde seg å angripe Kinas avtale for å imponere USA blir villedet.»

Han la til på Twitter: «Hvis det beviser at vi vet når Kina skal stå høyt, vil det ytterligere hjelpe EUs suverenitet. Og sammenslåing med partnere. ”

Biden, som ble valgt til president, åpner 20. januar innen to uker.

READ  USA: En bevæpnet mann dreper fem mennesker før han ble skutt

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *