Joe Biden signerer 15 ordrer på første dag på Oval Office, reverserer Trump-veggen og slutter seg til Paris klimaavtale

CErin Hale skriver onsdag gratulerte USAs president Joe Biden med en serie nyheter og ledere som ba om gjenopptakelse av forholdet mellom Kina og USA etter fire turbulente år med Trump-administrasjonen.

President Xi Jinping sendte en gratulasjonsmelding til Biden og oppfordret Kina: «Begge sider kan ikke utvikle et forhold til noen konflikt.» [and] I følge China Daily er det ingen konflikt.

Utenriksdepartementets talskvinne Hua Suning fortalte reportere torsdag at CGTN var trygg på at «engelen av velvilje» ville beseire de onde kreftene mellom Kina og USA.

Han sa at Kina gledet seg til den «nye dagen» som Biden lovet i sin innledende tale.

The People’s Daily, talerøret til det kommunistiske partiet i Kina, berømmet den «rasjonelle» tilbaketuren til Det hvite hus torsdag og oppfordret amerikanske beslutningstakere til å slutte å kalle Kina «Amerikas hevn.»

En kommentar fra den svært entusiastiske Global Times oppfordret Pitana til å droppe «Trumps giftige retorikk over Kina» og uttrykte bekymring for at «Trump og de konservative anti-kinesiske styrkene i USA vil arve og forfølge en tøff strategi mot Kina.»

Et annet Global Times-stykke gjorde også oppmerksom på Trumps nære forhold til Det hvite hus Taiwan. Artikkelen avslører at Biden vil begrense forholdet etter eksepsjonelt nær fire år mellom USA og øydemokrati, som Kina anser som sitt territorium.

READ  Arkeologer gjør utrolige funn i Jerusalem (Bilder)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *