Johak om Sorinas sjokk: – Jeg er veldig overrasket

Therese Johack viste seg å være den beste langrennsløperen i verden ved starten av verdenscupen og vant miniturnéen i Ruga, sannsynligvis ikke overraskende noen, men Lynn Swann og Sverige som trodde på Sprint Comets spådom om at han ville bytte trone før sesongstart.

Vinnermarginen på 21,8 sekunder og totalt 47 sekunder på rekordleder lørdag – en ledelse som Johawk ikke passet inn i utgangspunktet – var enda mer imponerende.

Den store overraskelsen var imidlertid 2. plass totalt: Dodzana Sorina.

Russlands 4. plass på lørdag var en mega-sensasjon, ytterligere styrket ved å gå videre til 2. plass totalt på miniturnéen i Ruga søndag.

Hvordan er det mulig?

Var avstanden mellom «best» og «nest best» enda så stor i langrenn for kvinner?

Dodzana Sorina var i kategorien «tredje beste» da hun sist gikk til verdenscupen i sesongen 2018/19.

Johak: – Veldig overraskende

Det er et faktum at Russland er i stand til å løfte seg til en strålende bredde og mange navn som ligner på Norge, spesielt på herresiden. Men retur av Dodzana Sorina er fortsatt en følelse av sjelden form.

– Jeg er veldig overrasket. H.Ain har tatt sprø favoritthandlinger, Forteller Therese Johak til Doc Platt.

«KRANGLE»: Den svenske skistjernen Eppa Anderson var ikke spesielt fornøyd. Therese Johak gikk opp den siste bakken før mål under løpet på 10 km i Ruga. Video: TV / NRK
Se også

Sorina, tidligere kjent som Alejina, har aldri vært bedre enn 38. i langløp i verdenscupen. Det skjedde i Ruga i 2018, da han var to minutter og 45 sekunder bak Joachim. Dette er Sorinas beste distanserenn frem til denne helgen.

Etter å ha ikke holdt verdenscuprenn siden mars 2019, kom Sorina tilbake i helgen og forbedret sitt personlige rekord fra 38. til 4. på lørdag og deretter 2. på søndag.

READ  Grand National Hurdle: Sen bestilling i Will Garden i Norge

Sorina er 26 år og oppover Aldri Det russiske langrennet er omtalt som en av de fineste ferdighetene innen ski. Natalia Neprazieva, Anastasia Sedova og Julia Belorukova er alle yngre enn Sorina og har en mye bedre prestasjon.

Johaks teori

De to sistnevnte ble mødre som Sorina forrige sesong – på forespørsel fra Sky President Jelena Volbe.

– Vi har det så gøy å få nye jenter oppe. Kunne Sorina ha blitt inspirert av en ekte mamma som Marit Jorgen? Johak stiller spørsmål fra Doclat – i kunnskap Sorina ble mor i vår.

Begeistring: Therese Johak er overrasket over at Tatiana Sorina slutter seg til seg selv og Eba Anderson på scenen i Ruga. Foto: NTP Scanfix
Se også

– Jeg vet at han gikk raskt i et nylig russeløp i Mayoni og slo ned Nabrazieva der, legger Johak til.

Så langt har Belorukova og Sedova – som nå har skiftet navn til henholdsvis Stupak og Kuleszova – slitt med å gjøre comeback som nybakte mødre, mens Sorina har blitt enda bedre enn noen gang.

Stubak (tidligere Belorugova) hadde tidligere vunnet verdenscupen i Ruga, men hadde ingen resultater i topp 20 som kom tilbake i helgen – helt annerledes enn Sorinas retur.

Advarer

Plutselig får Johak en ny farlig russisk utfordrer – han har eksplosive gener og en fin finish – å se opp for i det kommende skirennet.

Johak synes ikke Sorinas gjennombrudd var en svindel.

– Nei jeg tror ikke det. Han er definitivt noen jeg vil legge merke til i fremtiden, advarer Johak om sin nye russiske utfordring og fortsetter:

– Mange har opplevd en «bom» etter retur fra svangerskapet. Jeg vet ikke om det er en del av hennes suksess og fremgang, men hun har i det minste blitt sterkere. Vi må ta vare på henne.

Dårlig start: Heidi Weng røyker fra opptakten til sprinten under starten av verdenscupen i Finland. Vennen Martin Ek Hakkan forklarer hva han tror kan ligge bak.
Se også

Den 26 år gamle Sorina er gift med trener Igor Sorina, som gjør resultatene klare på og utenfor banen.

READ  Tournoi de France - NORGE starter turneringen vellykket

Innen helgen i Ruga var Sorina den beste i sprintracing. Det bildet ble snudd på hodet på to dager.

Imidlertid, i motsetning til nesten hele den transnasjonale verdenen, er det ikke overraskende å se enorme fremskritt i retur av Russlands tyske langrennstrener Marcus Kramer.

– Jeg forstår at mange mennesker er overrasket, men vi vet at hun har gjort store fremskritt. Hun har forandret liv og forbedret utholdenhet. Psykologisk sier Marcus Kramer til Dockblade at hun er sterk nå også.

Det er imidlertid en lang vei å gå før verdens største Therese Joachim, som fikk bekreftelsene han ønsket ved starten av verdensmesterskapet i Ruga.

– Jeg er så glad! Sier Johak.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *