John Murdo Man fortjener en sjanse til UTD Spotlight

Utnevnelsen av fotballsjefen tok Manchester United på to år, og det ble med rimelighet sett spørsmålstegn ved deres appetitt for et slikt møte. Men de røde djevlene har endelig bestemt at to hoder er bedre enn ett

Det ble kunngjort onsdag John Murdo blir Uniteds første fotballdirektør, Med ‘overordnet ledelse og ansvar for drift og strategi i alle fotballaktiviteter’ Darren Fletchers rolle i klubben er formalisert som teknisk direktør. Den tidligere midtbanespilleren vil legge til tekniske innspill og retning til alle områder av fotball og ytelse … vil fokusere på en helhetlig og langsiktig tilnærming til spiller- og lagutvikling, og bidrar til å opprettholde et integrert forhold mellom akademiet og førstelaget tilknyttet Manchester. Uniteds verdier og kultur. ‘

Avtalene ble møtt med mistenksomhet av noen støttespillere, hvorav mange kan ha vært utlendinger eller foretrukket et stort navn – som Monchi, Edwin van der Sir, Louis Campos, Ralph Rangnick eller Paul Mitchell – Å akseptere en så viktig rolle som klubbauksjonen for å gå tilbake til den tidligere herligheten.

Sir Alex Ferguson og David Gill har fått skylden av Murdoff Association for noen av de mistenkte som har vært frustrerte over måten United har operert på siden de forlot Old Trafford i 2013. 48 år gamle David Moyes har vært sammen med United siden de korte, mørke dagene han jobbet sammen med Everton sammen med. Men hans imponerende arbeid som leder for fotballutvikling har blitt utført hovedsakelig i bakgrunnen, mens Ed Woodward og Ford United har tatt varmen til flere tilsynelatende nederlag.

READ  Hansie Flick: Bayern München-sjef som kan gå bort

Murdoch har blitt litt av en viktig figur nylig, spesielt etter Jose Mourinhos avgang. Mourinho ble kuttet i desember 2018 Ikke bare sluttet laget å spille for ham, men også på grunn av holdningen til utnevnelsene United gjorde denne uken. Den portugisiske manager ønsket mer kraft, ikke mindre, ettersom han følte at det ville være et resultat av å jobbe med fotballsjefen.

Men uten å vekke oppmerksomhet benyttet Murdoch muligheten. Da Mourinho ble truet, da United trengte en ny stemme og ekstern hjelp, uttalte klubben sin intensjon om å skape en slik rolle, men ‘more’ mente ikke det de gjorde på slutten av 2018.

Siden den gang har Murdo hjulpet klubben med å utvikle seg i “alle fotballaktiviteter”. Det mest åpenbare seiersbarometeret, førstelagets resultater, har blitt bedre, med United tredje forrige sesong og nå nummer to denne sesongen. Mourinho innså at å vinne serien var en av hans største prestasjoner.


Les mer: Alt du trenger å vite om Man UTDs innledende fotballdirektør


Akademiet blomstrer igjen, med liten takk til Murdochs prosjektledelse, og størrelsen på det spesielle arbeidet skal ikke undervurderes. Ungdomsorganisasjonen gikk uten leder i nesten et år mellom Brian McLarens avgang i 2015 og utnevnelsen av Nicki Butt. Før det stolte akademiet på sin prestisje. Landets mest berømte etterbehandlingsskole er ikke engang den beste i Manchester.

Murdoch har sammen med Butt og andre spilt en nøkkelrolle i å gjenoppbygge United Academy, og nå er Mason Greenwood, Brandon Williams og Shola Shorthair alle uteksaminert fra førstelaget.

Ved å skape et kvinnelag måtte Murdoch starte på nytt, uten engang nostalgi, som et fundament å bygge. Deres fravær fra kvinnespillet ble mye kritisert av United før 2018, men fremgangen deres har vært mest imponerende i de tre årene siden de ble etablert som en mesterskapsklubb og kjempet på toppen av WSL. Mens noen av naboene har redusert investeringen og fokusert på kvinnefotball, har United identifisert formålet sitt.

READ  Chris Wilder møter Sheffield United som forlater klubben | Sheffield United

Selvfølgelig har United fortsatt en lang vei å gå for å løpe så effektivt de kan. Det klare forbedringsområdet sees i klubbens seniorrekruttering.

Woodward, en tidligere regnskapsfører, ser ut til å ha tatt det på seg å lede avdelingen, og United er et rot, for å si det kortfattet, til hvem – ledere, agenter, spillere – skylden har flyttet seg.

Men til tider har det vært noen forbedringer, og Mourinhos utgang var en vekker som Woodward trengte hjelp. Eller enda bedre, la det være helt til det er en sjekk for å signere.


Les mer: Ed Woodward rangerer 15 utvekslingsvinduer


Sommeren 2019 ga oppmuntring til at klubben kanskje hadde gjort rekrutteringen sammen, men det viser hvordan United ble rystet i fjor sommer. Fem spillere meldte seg på, og bare en ble fast på førstelaget. Og Han vil være borte ved neste anledning.

Det var ikke klart hvem som skyldte den gangen – Woodward var den åpenbare høsten – men i det minste er jeg og klubben i det minste klare på hvem som skal lede rekrutteringen sin foran en større sommer. Det bør understrekes at overføringer, selv om det er det mest utforskede ved Murdochs utsendelse, bare er en liten del av det.

Når Murdoch blir utelatt fra skyggen, befinner han seg i krysset hvis en katastrofe fortsetter, men tydeligheten av ansvaret som virker nytt gir den nye fotballsjefen mandatet til å lede. Hans Veien, bortsett fra krigen, for å høre seg selv på kakofoni av mindre kvalifiserte stemmer. Presset på Murdoch er blitt tidoblet denne uken på grunn av hans fremtredende stilling og mangel på offentlig profil. Men han fortjener denne muligheten til å tiltrekke seg oppmerksomhet eller svømme.

READ  Overraskende oppfinnelse som skal utgis på Merck W12?

Ian Watson

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *