Julaften styrer antall gjester – VG

Ytterligere aktiviteter: Påsken var stille i kilo. Kommunen innfører nå mer innstramming før jul – men det blir ikke noe hytteforbud. Foto: Kisl Otstadt

Massive tester og ni positive hurtigtester i helgen betyr at Hole kommune nå strammer inn ytterligere. Alle skolene vil være stengt, og antall gjester på 1. juledag vil være begrenset til fem.

Publisert:

Hole kommune innførte først en lokal obligasjonsordre lørdag.

Søndag kunngjorde kommunen at de vil stramme inn ytterligere i helgen etter flere nye infeksjoner. Den Hollington Var den første som rapporterte innstrammingstiltak.

Blant annet har nasjonale tjenestemenn åpent fordi ikke mer enn ti gjester får være i to dager i julen. I hallen er regelen nå at du i private hus og hytter bare kan ha fem gjester i tillegg til husstandsmedlemmene.

– For å være en liten kommune hadde vi 130 tester, hvorav ni var positive i raske tester i helgen. Vi har ingen kontroll over den opprinnelige infeksjonskilden. Ni av ofrene var fra fire til fem forskjellige arbeidsplasser, så det er et betydelig antall isolasjoner, sa rådmann Ole Johnny Stone VG.

Håpet er at kommunen skal få kontroll over julefeiringen.

PCR-testen tar ni positive ting for å sikre kvaliteten på raske testresultatet. Det vil ikke være noen hyttebegrensninger eller spesielle tiltak for hyttegjester utenfor reglene som gjelder for alle i kommunen:

– Nå er det viktige at hyttegjestene følger smittevernreglene i butikkene, uansett hvor de reiser, fortsetter Stone. Det bør også forsterkes tiltak i butikkene for å kontrollere hvor mange mennesker som kan gå inn i dagligvarebutikken, sportsbutikkene og Eurobryce og ha dørtrinn.

Stenger skoler og introduserer tidligere barstopp

I tillegg til å stenge skoler, blir kino, bibliotek og rådhus nå stengt. Alle interne operasjoner er suspendert. Barnehagen må holde et rødt nivå. Gjester på helsefasiliteter må bruke smittevernutstyr.

READ  Biden har sendt fire B-1-bombefly til Putin i Norge

Spaområder og treningssentre på hotell vil være stengt. Bassenger skal bare brukes av hotellets gjester. Det blir barstopp klokken 22.00.

– Vi har et godt forhold til forretningsmannen her Besøk Kyolo og hovedspilleren til alpinsporten Sky Kyolo. De tar også de nødvendige grepene, sier rådmannen.

Kartet nedenfor viser epidemiene i Hole kommune fra begynnelsen av epidemien til i dag, og hvordan de ble påvirket i vår. Statistikken kan avvike noe fra kommunens egen statistikk fordi VG mottar statistikk fra systemet for varslingsinfeksjoner, som er basert på hvor folk er registrert og ikke nødvendigvis bor. I tillegg kan det være forsinkelser i registreringen:

Hemsdale ordfører: I morgen kan situasjonen være en annen

– Her kan ting skje på kort varsel, som kan være annerledes i morgen, så her må vi være fleksible for å starte de nødvendige handlingene, mens vi kan være åpne. Næringslivet trenger dette, sier Paul Rurby, ordfører i nabolandet Hemsett.

Kriseledelse i kommunen øker hver dag. Så langt har kommunen bare en bindende pålegg i tillegg til de nasjonale reglene. På den annen side var de med denne tettheten opprinnelig i Hallingdoll.

– Det er mange besøkende her nå. Vi har allerede opplevd veksten i befolkningen. Men jeg forstår det bedre. Det har vært mye snø i fjellet og forholdene er fine. Vi har utvidet våre tjenester, prosedyrer og retningslinjer for å håndtere et stort antall mennesker. Rorby sier at vi er avhengige av alle som følger retningslinjene, både lokalt og nasjonalt, på restauranter og kafeer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *