Julenes kaos: 3 ukers overvåkningsliste i uorden da land kan bli røde når som helst | Politikk | Nyheter

Alle land på den gule listen kan flytte til den røde kategorien uten varsel, bekrefter tjenestemenn overfor Express.co.uk. Selv om regjeringen offentlig har lovet å fortsette å gjennomgå sitt reisesystem hver tredje uke, vil ministrene ta skritt for å pålegge ekstra restriksjoner for ankomster i mellomperioden om nødvendig.

Et grønt, gult og rødt system ble introdusert tidligere i år da landet begynte å åpne igjen etter nedleggelse.

Ankomster til England fra land med grønn liste trenger ikke å isoleres, rav ankomst må karantene i 10 dager hjemme med mindre de er punktert, og folk som reiser fra rødlisteland må betale for 10 dagers isolasjon på et spesialisert hotell.

Hver tredje uke vurderes risikoen på nytt og land omklassifiseres som nødvendig.

I løpet av helgen kom det fram at regjeringen vurderte å innføre en “gul overvåkningsliste” over land som kan bli redelistet etter behov.

LES MER: EU forårsaker turisme kaos etter innføring av visumavgifter

Planene ble forlatt etter offentlig ramaskrik og raseri av konservative parlamentsmedlemmer.

Statsminister Boris Johnson sa på et besøk i Stevenage, Hertfordshire mandag at han ønsket “noe som er så enkelt og enkelt for folk å bruke som mulig.”

Imidlertid har tjenestemenn fortalt dette nettstedet at et hvilket som helst land på den gule listen nå kan bli rødt utenfor den tre uker lange evalueringsperioden hvis dataene antydet at det var nødvendig.

Tjenestemenn fra Transportdepartementet sa at hvis situasjonen i et hvilket som helst land endret seg og det var en rask økning i infeksjoner, ville de ta de nødvendige skrittene for omklassifisering.

De sa at “de ikke vil nøle med å handle når det epidemiologiske landskapet i et land endres.”

READ  Hvordan spille det nye Caldera-kartet i Warzone? - Frokost

En tjenestemann la til at ministrene vil fortsette å bli veiledet av vitenskap.

LES MER: De fleste britiske voksne finner internasjonale reisebegrensninger ‘uklare’

“Hvordan skal reiseselskaper overleve slik?

“Reiseselskaper er på kne akkurat nå.

“Dette er ikke smart, det er ikke smart i det hele tatt.”

De som kommer tilbake fra rødlistelandene, må betale 2 285 pund for et rom på et karantenehotell som en solo reisende, og 1 430 pund ekstra for en voksen som deler rom.

Feriefavoritter Spania og Italia er på den gule listen.

Frankrike slutter seg også til gruppen fra og med neste søndag etter at det ble fremsatt en spesiell sak i forrige måned, hvor ministre krevde at alle skulle returnere fra landet for å isolere seg selv i ti dager hjemme, uavhengig av vaksinasjonsstatus.

Denne ukens anmeldelse inkluderer også Østerrike, Tyskland, Slovenia, Slovakia, Latvia, Romania og Norge lagt til regjeringens grønne liste.

India, Bahrain, Qatar og De forente arabiske emirater vil gå fra rødlisten til den gule listen.

I mellomtiden vil Georgia, Mexico, La Reunion og Mayotte legges til på rødlisten.

Transportsekretær Grant Shapps sa: “Vi er forpliktet til å åpne internasjonale reiser trygt, og bygge videre på de fremskrittene vi har gjort gjennom vårt vellykkede vaksinasjonsprogram, og hjelpe til med å koble familier, venner og bedrifter rundt om i verden.

“Selv om vi må være forsiktige, åpner dagens endringer en rekke forskjellige feriedestinasjoner rundt om i verden, noe som er gode nyheter for både næringen og publikum.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *