Justin Bieber-konsertsvindelsdokumentaren klatrer første hånd

Zürich-baserte First Hand Films norsk dokumentar “Believe Me” – om en Justin Bieber-konsert Bedrageri. Filmen er co-regissert av Emil Trier og co-produsert av Joachim Trier, bror til “The Other Munch”, som hadde premiere i 2018 på Lincoln Center i New York.

Filmen, co-produsert av samproduksjonspartner Sentroba Sweden og produsert av Thomas Robsam og Nikolai Molland (“Louder Than Bombs”, “Home Ground”), er Danmarks ledende dokumentarfestival verdenspremiere: CBH: Docs, går fra 21. april – 12. mai.

“Tro meg” er mer fremmed enn den fiktive sannheten, “Fang meg hvis du kan.” Dokumentaren beskriver den sjokkerende veksten og fallet til Waleed Ahmed, en ung norsk gründer av pakistansk avstamning som for tiden soner 11 år i fengsel i USA for internasjonal svindel.

Ahmed, en kjære i media som ble hyllet som “Norges Mark Zuckerberg” i 20-årene for angivelig å ha oppfunnet en soldrevet mobil, lurte alle i Norge, før de dro til den lyse himmelen og nye svindel i LA, sa et av ofrene til FBI. . Ahmed prøvde å presse 1 million dollar fra Justin Bieber for pseudoeksklusive rettigheter til konsertene sine, og den norske svindlerens drøm om å være på Forbes-listen ble stoppet i 2012 da han ble arrestert på San Francisco International Airport.

“Tro meg” har mange lag, noe som gjør det til det perfekte valget for et globalt publikum, sa Robsham og Moland. Produsentene insisterte på at “Waleed Ahmeds svindel har nådd de høyeste nivåene av politisk, kulturell og finansiell makt. Norge og Midtøsten royalty, den tidligere amerikanske ambassadøren til FN og en amerikansk medietycoon var alle en del av nettverket hans,” sa produsenters globalisering av en ung mann fra et mindretall De prøver å matche dimensjonen og forstørre den.

READ  Mailstrom har en nostalgi for skjulte perler ‘frosne’ turer

Esther van Messal, administrerende direktør i First Hand Films, bidro til å finansiere filmen før, og sa at hun “trodde på meg” på grunn av sin spennende historie, talentfulle filmskaper og langvarige forhold til Modlis-teamet. “Dessuten er det alltid best om vendinger definerer en historie og overrasker publikum,” bemerket salgsleder, og ventet at dokumentaren skulle “snarvei og finne en bedre amerikansk distributør”.

“Trust Me” støttes av DR i Danmark, Yale i Finland, SVD i Sverige, Fried Art, Norwegian Film Company, Swedish Film Company og Nordisk Film & TV Font. Arthas skal håndtere publikasjoner i Norge og Triart i Sverige.

First Hand Films CBH: Docs Slate inkluderer den finske hit “Lost Boys” som blir vist i hovedprogrammet Docs: Awards, som vekker interesse i mange regioner som Japan og Israel, ifølge Van Messal.

I mellomtiden skal den norske musikalske dokumentaren “A-Hey – The Movie”, regissert av Thomas Robsham og Aslak Holm, slippes innenlands i juni.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *