Justin Trudeau sier at USAs ledelse “savnet mye” under første møte med Biden | Joe Biden

Under deres første bilaterale møte med Justin Trudeau, berømmet han Joe Biden for å slutte seg til Paris-klimaavtalen: “Den amerikanske ledelsen har savnet mye de siste årene.”

Den kanadiske statsministeren la til: “Når vi forbereder den felles publiseringen av denne rapporten, ville det være bedre for amerikanerne å inkludere dem uten å trekke ut alle hint om klimaendringer.”

Møtet, som fant sted mellom Roosevelts rom ved Det hvite hus og Trudeaus kontor i Ottawa på grunn av en epidemi – Pittons første møte med en utenlandsk motstander siden tiltrinnet,

Biden returnerte Trudeaus komplimenter: “Amerika har ingen nær venn, ingen nær venn. Canada. ”

Etter å ha snakket i omtrent to timer kom de to lederne ut og sa at de planlegger å samarbeide tett sammen for å bekjempe Govt-19-epidemien og bekjempe klimaendringene, med målet om å oppnå netto nullutslipp innen 2050.

Trudeau takket Biden for å gjenta USAs støtte til løslatelsen av to kinesiske kanadiere, Michael Spear og Michael Gowrick. “Mennesker bytter ikke sjetonger,” sa Biden. “Vi skal jobbe sammen til vi får deres sikre inntekt.”

Det er ukjent på dette tidspunktet hva han vil gjøre etter at han forlater stillingen. Vaksiner sendes til Canada fra et Pfizer-anlegg i Belgia.

Trudeau tok opp saken i forrige måned da de to lederne snakket på telefon og Biden ba en utenlandsk leder om å stille som president. Men Bidens “første prioritet” “sørger for at enhver amerikaner blir vaksinert,” sa Jen Zhaki, pressesekretær i Det hvite hus, før møtet.

Et annet aspekt av Trudeaus bekymring er utøvelsesordren “Buy American” som Biden signerte i sin første uke. Den er designet for å oppmuntre den føderale regjeringen til å bruke mer enn de rundt 600 milliarder dollar som er satt av til anskaffelser for å heve og ansette amerikanske fabrikker.

READ  Putin reagerer på Budens uttalelse om "morder": "Folk i glasshus skal ikke kaste stein."

Biden sa at han opprettet “Made in America” ​​-kontoret for å evaluere kontrakter og sikre at rabatter bare brukes under “veldig minimale omstendigheter”, et stort nasjonalt sikkerhets-, humanitært eller presserende behov. Dette problemet er viktig for Canada fordi det står for 75% av eksporten til USA.

“Jeg forventer ikke at de vil forplikte seg under dagens møte,” sa Canada tirsdag da de ble spurt om muligheten for rabatt på “buy American” -ordren.

Spavar og Gowrik ble arrestert i Kina etter arrestasjonen av Hawaii økonomisjef Meng Wanshou i Canada etter en forespørsel fra USA om å utlevere ham til å stå anklaget for avlytting og banksvindel fra det kinesiske teleselskapet og brudd på amerikanske sanksjoner mot Iran. Han avviser påstandene.

Kina fortalte forrige uke Canada for å ha sluttet seg til USA og 56 andre land for å erkjenne en uttalelse som fordømmer regjeringens vilkårlige forvaring av utenlandske statsborgere for politiske formål.

Kanadiske tjenestemenn forventer at Trudeau vil ha et mer produktivt forhold til Fiden enn han gjorde med Donald Trump. Etter Trudeaus innvendinger mot at Trump skulle heve toll på stål og aluminium fra Canada, tok den republikanske presidenten til Twitter i 2018 for å fordømme statsministeren som «uærlig og svak» etter et møte med en gruppe på syv industrialiserte nasjoner. , Mexico og EU.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *