Justin Trudeau skaper kontrovers ved å synge «Bohemian Rhapsody» før Elizabeth IIs begravelse | monarkier

En video av Justin Trudeau, tatt to dager før begravelsen til dronning Elizabeth II, har skapt oppsikt i Canada. Vi ser statsministeren synge tittelen «Bohemian Rhapsody» av Queen Queen.

Ved pianoet står artisten Gregory Charles, som fortalte den kanadiske avisen The Globe and Mail at han var vert for delegasjonen lørdag kveld på hans hotell i London: «Alle sang med meg i to timer», fortalte han. Pianisten la til at kvelden minnet ham om begravelser i Karibien – hvor faren hans kommer fra – «blande øyeblikk av dyster ærbødighet med øyeblikk av å feire livet og dele historier.»

En hyllest da? Noen Internett-brukere deler ikke denne oppfatningen, selv ser det som mangel på respekt. En av Justin Trudeaus talsmenn ble tvunget til å si fra og sa til BBC at demonstrasjonen var en «hyllest til Hennes Majestets liv og tjeneste».

Brian Lilley, journalisten bak opptakene, kom også til Justin Trudeaus forsvar: «Jeg forstår ikke forargelsen over at Trudeau synger i en hotellbar, eller forargelsen over bilder av eks-statsministre som alle smiler. Bør de dekkes i aske, med visne ansikter?»

Som en påminnelse er Canada et konstitusjonelt monarki som anerkjenner den britiske suverenen som sitt statsoverhode.

READ  Cassandra Jenkins, i Bloom

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *