Kampanjen ble lansert i Norge etter at Armenia nektet å sende inn Karabakh-gruvekartene

(MENAFN – AzerNews) Skrevet av Wafa Ismailova

På initiativ fra den norskbaserte CAN-organisasjonen rapporterer Day.az at fra 24. april til 8. mai vil Armenia starte en informasjonskampanje i den norske Europ-avisen mot gruvedrift i Aserbajdsjans territorium.

CAN-president Sherwin Najapur sa at norske lesere gjennom kampanjebanneret kunne besøke Utlendingsorganisasjonens nettside (https://cannorway.com/humanitaer-minerydding) og motta informasjon på norsk om nektet å gi kart til Armenia. Landminer i de frigjorte områdene i Aserbajdsjan.

Hovedmålet med prosjektet er å rette oppmerksomheten mot Karachi-realitetene, hendelsene i den 44-dagers krigen og krigsforbrytelsene begått av Armenia mot aserbajdsjanerne.

Organisasjonens offisielle nettside appellerte til den norske regjeringen om å støtte prosessen med å ødelegge territoriene i Aserbajdsjan.

Eksplosjonen min på landene som ble frigjort fra undertegnelsen av Karabakh-fredsavtalen 10. november 2020 drepte 14 sivile og drepte rundt 21 aserbajdsjanske borgere, inkludert 87 sivile og 16 sivile.

Aserbajdsjansk president Ilham Aliyev har tidligere beskrevet mangelen på å levere Armenia-gruvekart som den største vanskeligheten for aserbajdsjanske IPD-er å komme tilbake til sine hjem. Dette er nok en krigsforbrytelse i Armenia fordi mange soldater og sivile ble drept i minebomber i frigjorte områder etter krigen.

Følg oss på Twitter AzerNewsAz

  • Kart over #MINFIELDS
  • #ARMENIA
  • #NORGE
  • #AZERBAIJAN

MENAFN28042021000195011045ID1101994419

Ansvarsfraskrivelse: Menafn gir informasjon “som den er” uten noen garanti. Vi påtar oss intet ansvar for nøyaktighet, innhold, bilder, videoer, lisenser, fullstendighet, lovlighet eller ekthet av informasjonen i denne artikkelen. Hvis du har noen klager eller opphavsrettslige problemer knyttet til denne artikkelen, kan du kontakte leverandøren ovenfor.

READ  Norges Telenor skriver om Myanmar-operasjonen i krise - Diplomat

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *