Kamsi Gunaratnam – Oslo Apps nye beste jente

Etter timevis av debatt under Oslo Labours digitale nominasjonsmøte i kveld, trakk Oslos varaordfører og nestleder Komsy Gunaratnam (32) det lengste strået: Jonas al-Samay (33) på listen til neste års stortingsvalg for å erstatte Jonas Kahr Stere.

Valgkomiteens flertall foretrakk al-Samar på 2. plass. Men komiteens minoriteter vant krigen, og det meste av posten i debatten gikk i Gunaratnams favør. Gunaratnam vant med 137 stemmer mot Al Samarai med 119 stemmer.

Cris i App

Mange av talerne sa at Labour var i krise og trengte kandidater som ville vinne velgerne ved å inspirere til engasjement. De trodde Kamsi Gunaratnam kunne hjelpe Labour til å ta et bedre valg neste høst.

Idrettsrepresentant Espen Bart Eid tok 3. plass, og tidligere LO-sekretær og tidligere leder for Kontor for handel og kontor Liz Sundness tok 4. plass uten debatt.

Al-Samarai trakk seg

Siri Cosmir Stallation, som fant sted i Sortering i dag, ble valgt på 6. plass. Etter å ha mistet kampen om 2. plass ble Zainab al-Samarai nominert til 6. plass. Men han gjorde det klart at han ikke ønsket å utfordre Stallone og at han ville bli droppet fra listen.

Kart: Regjeringen kunngjør en pressekonferanse onsdag klokka 12 om Corona-situasjonen og julefeiringen. Tirsdag kveld kunne statsministeren si dette. Foto: Elias K.R. Sal-Peterson / Douglas TV.
Se også

Bred appell

Mange talspersoner mente at Kamsi Gunaratnam burde holdes i Oslo Arbeiderparti Sortering som en valgmagnet, og at han har en bred appell blant ungdom, voksne og minoriteter. Det faktum at han rømte fra massakren i Uttar Pradesh og representerer 22. juli-generasjonen, understreket også mange ting.

De som snakket for al-Samar, understreket opplevelsene hans som flyktning, og at det var han som opplevde barnefattigdom i kroppen.

Al-Samarai fungerer nå som næringspolitisk konsulent i Norges Rederiforening, og hans kunnskap om handelspolitikk ble vektlagt. Han har også vært en ivrig fotballspiller og har verv i Norges Idrettsforbund.

READ  Ninjababy på kino: En uvanlig film fra Norge med graviditetstema - Actus Cine

Men han tapte konkurransestemmen mot Gunaratnam, som anbefales på stedet etter Jonas Kahr Store.

Agnes Viljukrain stemte på 7. plass med John Rieder Ion. Det ble også en kamp om 8. plass mellom Xian og Farooq Qureshi, som Xian vant. Hannah Kidmark endte på 9. plass og Querishi på 10. plass.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *