Kan Frankrike slippe unna strømbruddet?

Strømbrudd, belastningsreduksjon: disse ordene går sterkt inn i våre franske naboer. Frankrikes atomflåte er i store vanskeligheter og regjeringen har utarbeidet en plan.Roterende belastningsreduksjon«, fra januar 2023, et prosjekt om 60% av befolkningen. Hvordan forklare den kritiske situasjonen som Frankrike befinner seg i? Er det et resultat av krigen i Ukraina?

Allerede i vinter ble 4 reaktorer stengt for vedlikehold. Og etter hvert som 2022 skred frem, økte antallet nedstengte reaktorer: I slutten av oktober var 24 under vedlikehold, av totalt 56, den største. Disse stansene forklares med ti år med kontroller, vedlikehold og sprekkdeteksjon i en reaktor ved Civaux kraftstasjon. «Trykkkorrosjon» ble oppdaget der, korrosjon funnet i mange nyere franske ovner. Men kontroller og reparasjoner tar tid. Alle planter skal tilbake til nettet denne vinteren. Men det viser seg å være mer komplisert. I dag, 6. desember, er 19 av de 56 reaktorene i den franske marinen utilgjengelige.
Frankrike betaler for forsinkelser på sitt nye generasjons atomkraftverk i Flamanville, 11 år etter planen.

Hvordan forklare vanskelighetene i Frankrike? Hva skjer ved strømbrudd? Alle detaljene ovenfor, på 7 minutter, fra denne delen Klikk påDine daglige snakkenyheter, mandag til fredag ​​kl. 17.00 på La Premiere og kl. 19.10 på La Trois.

READ  Et gebyr på £ 500 for en positiv test vurdert av ministrene

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *