Kan Norge pålegge hjemmeopphold for å bekjempe Govt-19-epidemien?

Forslaget om å tillate pålegg om hjemopphold ble sendt til det norske parlamentet fredag ​​for konsultasjon med Justisdepartementet.

«Vi har så langt heldigvis unngått de mest dramatiske tiltakene i Norge, som fullstendig låsing av virksomheter og avhengighet av boligordrer,» sa justis- og forsvarsminister Monica Malland. Nyhetsutgivelse Samme dag.

«Jeg håper virkelig vi vil flykte til Norge. Men hvis det er nødvendig, må vi ha de nødvendige verktøyene,» la han til.

Planen ville gi myndighetene fullmakt til å forby folk å tilbringe tid på offentlige steder for å forhindre spredning av Covit-19-viruset.

«Ordren om å bli hjemme er veldig påtrengende, så den vil bare bli brukt i tilfeller der alle andre tiltak ikke er tilstrekkelige,» sa Malland.

«Vi er ikke der ennå,» understreket han.

Ministeren la til: «Det er lett å forestille seg dette bare for visse deler av landet og noen deler av dagen.»

Derfor kan nordmenn i noen deler av landet bli tvunget til å holde seg hjemme om dagen, ettersom de kan være om natten under epidemier i Frankrike.

Regjeringen ba FHI om å vurdere behovet for hjembestillinger før jul. Selskapet ga ut sitt svar 10. desember, men det ble ikke offentliggjort før fredag.

Som svar motsetter FHI seg sterkt for å forsegle folk i hjemmene sine.

I FHI-brevet heter det: «Hvis folk opprettholder god helse, går noen av ofrene inn og frekvensen av kommunikasjon mellom mennesker synker (fordi andre aktiviteter blir implementert), er det ingen ekstra fordel å holde seg i husordrer,» ifølge allmennkringkasteren. N.R.K..

FHI konkluderer med at «vi undervurderer fordelene med fengsel i et hjem, selv i sin strengeste form.»

READ  Etter NATO ble Jens Stoltenberg utnevnt til styreleder i Norges Bank

Selskapet kaller portforbudene «unødvendig harde».

FHI advarer om at ordrer om opphold på hjemmet også kan ha en skadelig innvirkning på tilliten til den norske regjeringen, noe som kan undergrave arbeidet med å bekjempe viruset.

I tillegg stiller helsemyndigheten spørsmålstegn ved legitimiteten til en slik politikk, som FHI anser som et brudd på menneskerettighetene som fri bevegelse og respekt for privatlivet.

Selskapet insisterer på at det er ulovlig å utføre handlinger som krenker disse rettighetene, ettersom det ikke mener at hjemmevakt er helt nødvendig for å bekjempe Govt-19.

«Samlet sett kan ordrer om opphold på hjemmet som brukes til å kontrollere Covit-19-børsen utfordre menneskerettighetene,» avslutter FHI.

Les mer: Norge forlenger arbeidernes fureplan til juli

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *