Kastrati, som har forbudt homofili, blir ambassadør for homofile muslimer – VG

Avskjediget fra klubben: Flamour Kastrati (til høyre) ble fotografert mens han gikk ut av Christiantsund Stadium med trener Christian Michelson etter kampen mot Sandefjord. Spilleren har valgt klubben til å nekte å komme på jobb. Foto: Swin Ow Akorneswak / NDP

På spørsmål fra Flamour Kastrati (28), ambassadør i Norge, Salam, en organisasjon for homofile muslimer, sa han raskt ja.

Christiansund-spilleren smigret og beklaget Etter at han kalte Valerenca-trener Doc-Elev Fagermo for en «jævla feier».

Det er ikke nok. 28-åringen er for øyeblikket suspendert av klubben og får ikke delta i påvente av kamper eller turneringer i Norges Fotballforbunds dommerorgan for å håndheve dommen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og Opos League live på skjermen

Nå får rollebesetningen uventet støtte. Salam Norge vil ha Christiansund ut av laget. Hun er nå Salams ambassadør og jobber for å forbedre det inkluderende og trygge miljøet for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

– Det betyr mye for oss at Flamour vil være en ambassadør for oss og våge å ta opp kampen for homofiles rettigheter. Det er vanskelig for oss å finne forbilder som tør å si «Jeg gjorde en feil, her kan jeg endre». I noen muslimske samfunn er dette veldig sjeldent, sier Begard Reza, generalsekretær i VG.

Han setter pris på at Flimour Kastrati har innrømmet feil, og beklager at han kalte Valerenca-treneren en «renere». Hun stoler på Kastri, som alltid sier at hun ikke vet hva ordet betyr.

Ønsket å være et forbilde

– Ikke alle vet betydningen av dette ordet, og det gjelder mange andre ord. Du tenker ikke på hva du sier, men det gjør fortsatt vondt for dem som hører det. Dette har imidlertid noen konsekvenser. Spillet sa at det var galt og ville bli bøtelagt. Kastrati vil ta straffen sin og bidra til endringen, sier Begard Reza.

READ  Norgesturné: Remco Evenpoil sikter på suksess i restitusjonen i Norge

– Dette er det som er bra i dette tilfellet, hele kjeden bidrar til en endring. Vi ønsker et forbilde som vil innrømme feilen du gjorde. Vi trenger flere av disse.

Les mer

High Court var åpen om sin egen orientering – fikk massiv støtte

Han mener det er noen viktige problemer med spillet.

– Jeg tror ikke det er en åpen homofil i den beste fotballen. Det sier noe om sportsmiljøet, og Norges Idrettsforbund forklarer hvordan situasjonen er i fotball. Spillet har problemet med maskulinitet og luksus. Dette gjelder alt fra homofili til sex og rasisme. Vi vil jobbe sammen i håp om at vi vil avslutte dette nå.

Flamour Kastrati er glad for å bli hørt som ambassadør.

– Det er betryggende å vite at noen stoler på meg, spesielt en organisasjon som denne. Når de forstår og tilgir, vil jeg i tillegg være rundt skolene som ambassadør hos dem, unnskyldningen min har kommet uansett hvor den er. Det varmer hjertet mitt, det er godt å være sammen med meg nå når situasjonen er der, sier Kastradi, og han beklager gjerne igjen.

– Samtidig står jeg ved mitt ord om at dette er et ord jeg ikke egentlig kjenner. I crotolon jeg vokste opp med brukes «søppel» synonymt med dum / dum. Tross alt er et ordforråd ikke bra når man er et forbilde.

28-åringen sier at han ikke vil skade noen med uttalelsene.

– Det viktigste for meg er å beklage de som virkelig sårer meg. Jeg elsker alle slags mennesker fra alle kulturer, har aldri inspirert noen, og det vil jeg heller ikke. Det er ingen grunn. Det som er blitt sagt er blitt sagt.

READ  Norge stenger sin siste arktiske kullgruve og forvandler land til 'best forvaltet' nasjonalpark

– Jeg vil gjøre mitt beste for å ta straffen og delta i å hjelpe samfunnet og gjøre livet litt lettere for de som sliter – ikke bare for de som er bisarre, men også for de som kjemper mot rasisme, homofili og alle former for diskriminering.

– Du har fått mye pepper i kommentarfeltene etter det som skjedde. Hva er verre?

– Sinne mot familien min, men det er en krig jeg ikke vil ta nå. Jeg tåler såkalte ting, men når familien min lider, er det over streken. Det som motiverer meg er ikke homofile. Nå er jeg fornøyd med å ta opp saken som oppstod.

– Sjefen din, Christianund, har ikke lov til å trene og spille, hva synes du om det?

– Norges fotballforbund blir værende til straffen kommer. Jeg vil ta straffen jeg får.

V.G. Se tilleggsstatistikk for Eliteserien live.

Eliteserie

  • Champions League-kvalifisering
  • Europa League-kvalifisering
  • Representantkvalifisering
  • Representasjon

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *