Kevin Magnussen, brasiliansk GPs overraskelsespolmann!

Nok en gang ga kvalifiseringen til den brasilianske Grand Prix et ufattelig skue og Interlagos tilbød en ny stang til publikum. Det var bare ett forsøk på å ta pole position, men det var perfekt for Kevin Magnussen.

Med tiden 1:11.674 ledet dansken den første sjekkede runden. Men kort tid etter ble George Russell fanget i en grusfelle på bunnen av banen, noe som forårsaket et rødt flagg. Samtidig var himmelens sluser godt åpnet, og stien var for glatt til å tillate liten fremgang deretter.

Så mye at Magnussen holdt navnet sitt øverst på timelisten til siste slutt, til stor spenning i Haas-leiren og arenaen! I likhet med deres skandinaviske sjåfør er dette faktisk den første polposisjonen for det amerikanske teamet. For en skjebne for Magnussen, som returnerte til F1 gjennom vinduet i år etter sparken av Nikita Mazebin. Og en god restaurant å feire også!

Sammen med dagens helt starter Max Verstappen på andre rad i morgen for starten av sprintrennet. Red Bull-sjåføren som feilet ved 203k kan ha mistet stangen etter en hjullås. Q3 bråkmaker George Russell kvalifiserte seg til tredjeplass i sin Mercedes. Lando Norris (McLaren), som har kommet seg godt etter matforgiftningen, ble nummer fire.

Carlos Sainz er femte. Uavhengig av resultatet av sprintrennet, vil spanjolen slippe fem etapper på søndag etter en motorstraff. Ferrari-føreren er foran Alpinene til Esteban Ocon og Fernando Alonso.

Skuffende på den annen side var Lewis Hamilton (Mercedes), 8. og Sergio Perez (Red Bull), 9., som ikke klarte å kvittere seg i tide i samme forsøk. Men hva med Charles Leclerc, som nok en gang ble vandalisert av Ferrari? Monegaskeren gikk på banen i mellomledd med et Ferrari-team… mens hans ni andre lagkamerater var på slicks. Et løp som faktisk ble tapt av de røde siden Leclerc avsluttet Q3s rally.

READ  Manchester United Harry Maguire tilbyr skadeoppdatering

Starten av sprintløpet, som gir de første åtte poengene og definerer startruten for søndagens Grand Prix, starter kl. 19.00 GMT+1 på lørdag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *