Kevin Magnussen, Paul de Resta Land 2022 Peugeot WEC-drivere

Trioen er kåret til som en del av den franske produsentens komplette liste over førere for den første flyvningen av Sportscar-løpet på WEC og Le Mans 24 timer.

De får selskap av Le Mans-vinner Loic Duval, WEC-vanlige Gustavo Menisse og European European Le Mans Series LMP3-mester 2019, Michael Jensen.

James Rositer, som har konkurrert av og til i WEC med Bycols-teamet siden 2012 og var en Honda F1-tester på 2000-tallet, vil fungere som reserve- og simulatorfører.

Det er ikke gitt ut hvordan førere vil stille opp på de to Peugeot-hybridprototypene som begynner å løpe på et ubestemt sted i 2022 WEC-sesongen. I sin kunngjøring mandag ble linjen belastet som «sju førere – ett lag».

Les mer:

Jean-Marc Pinot, direktør for motorsport i Stellandis, det nye morselskapet Peugeot som ble dannet i partnerskap med PSA Group og Fiat Chrysler tidligere i år, forklarte at «kvaliteten på forholdet mellom alle involverte i prosjektet er grunnleggende.»

«Utover deres personlige racingferdigheter, er nøkkelkriteriene vi tar i betraktning når vi vurderer og snakker med førere, forholdet de har til hverandre, deres mentalitet og evnen til å samarbeide for å hjelpe teamet videre, fordi den menneskelige faktoren spiller en så stor rolle i utholdenhetsløp. Han sa: «De så deres engasjement for oss som en prioritering og deres CV.

Oliver Johnson, teknisk direktør for WEC-prosjektet i Fujio Sport, la til: ”Vi vurderer ikke bare personlige beslutninger. Vi utforsket også hastigheten, konsistensen og påliteligheten til en lang liste med drivere, ettersom vi ser etter en serie som kombinerer med en utvalgte blandinger av kommende ungdom og erfarne kampanjer, spesielt de med påvist utviklingsevner. Hybride krafttog. ”

READ  En gutt låner for å "ringe" mobiltelefonen sin og overfører 6 1600 til kontoen hans

# 01 Cadillac Chip Kanasi Racing Cadillac DPI, DPI: Kevin Magnussen

Foto: Michael L. Levitt / Motorsport bilder

Tidligere McLaren, Renault og Haas F1-fører Magnussen konkurrerer i sportsbilen med Chip Kanasi Racing på IMSA Weathertech Sportscars Championship for første gang i år, og debuterte på Rolex 24 på Daytona forrige måned.

Tidligere Williams og Force India-racer De Resta signerte i mellomtiden en kontrakt i WECs overklasse etter å ha kjørt tre sesonger for United Autosfords på LMP2-rangering, inkludert Le Mans-klasseseier i 2020.

Vergne, en to-gangs Formel E-mester som konkurrerte for Toro Rosso i F1 i 2012-14, har signert på Peugeot etter fire sesonger i LMB2, inkludert flere racingseire på LMS med G-Drive Racing-teamet drevet av DTS.

Dowell, 2013 Le Mans-vinner og WEC-mester med Audi, har fokusert på sportsbil etter at han forlot Audi etter fire sesonger i DTM.

# 10 Team Orega Matteo Peugeot 908 HDI-FAP: Nicholas Lapierre, Loyal Dowell, Oliver Panis

# 10 Team Orega Matteo Peugeot 908 HDI-FAP: Nicholas Lapierre, Loyal Dowell, Oliver Panis

Foto: Rainer Erhardt

Franskmannen kjørte en Peugeot 908 HDI for Orcs i 2010 og ’11 og vant 12 timer før han ble hentet av Audi.

Menisse har vært fast i WEC siden 2016, og vant LMP2-tittelen med Synchtech Alpine-laget i sin første sesong, og gikk deretter opp til LMP1 med opprørsløpet.

Jensen, 26, signerte Peugeot en sesong senere i LMP2. Etter å ha vunnet B3-klassen i serien med Euro International forrige sesong, kjørte Dan med LMS-I G-Drive i fjor, og koblet Verne til Le Mans i en runde.

Peugeots LMH-konkurrent vil begynne å teste senere i år, og en beslutning om når den blir med i WEC forventes tidlig i 2022.

Les mer:

Relatert video

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *