Kia Sorento Hybrid (2022): Hva er verdien av den enkle hybridversjonen?

Kort

7 seters SUV
enkelt hybrid
Fra € 43990

Den nye generasjonen av Sorrento, den fjerde, dukket opp på veiene våre i 2021 med en enkelt motor. Plug-in hybrid blokk med 265 hk. 7-seters SUV får nå et løft til en ikke-ladbar hybridmotor som vil gjenopplive interessen til familiene.

Den første grunnen er økonomisk fordi med denne motoren går salgsprisen opp fra €51.490 til €43.990 for samme finish (bevegelse). På sin side må du se bort fra firehjulsdrift, akseptere et lavere effektnivå (230 hk) og betale et par små bøter. Den første handler om karbondioksidutslipp. Det høyeste beløpet, som vår testversjon i den høye enden av «Premium» på 7 steder, er 1276 euro (153 g CO2). Den andre straffen er for vekt opptil 580 euro (1858 kg), med en hastighet på 10 euro for et kilo over 1800 kg. Inkludert offentlige avgifter er saken fortsatt gyldig for kunden.

Sorento er en familie-SUV på 4,81 meter.
Denne enkle hybridversjonen er visuelt identisk med plug-in hybriden.  På den annen side er prisen mer tilgjengelig på 7500 euro for en identisk finish.  (unntatt straffer)
Denne enkle hybridversjonen er visuelt identisk med plug-in hybriden. På den annen side er prisen mer tilgjengelig på 7500 euro for en identisk finish. (unntatt straffer)

Å gå hardt ned på et kjøretøy av denne størrelsen kan føre til at vi frykter det verste når det gjelder veiytelse. Det er ikke. Den firesylindrede superladede bensinmotoren er den samme som plug-in hybriden. Det er 1,6 av 180 hk. Derimot er den knyttet til en mindre kraftig elektrisk motor, her 60 hk, drevet av et mindre batteri også (1,49 kWh) plassert i gulvet under føreren. Det er, bortsett fra noen få detaljer, det samme prinsippet som Toyota har brukt i 20 år.

I byen tillater denne hybriden sterk og lydløs elektrisk start over kort avstand (ca. 2 km) samtidig som drivstofforbruket forbedres. Etter 30 km/t eller når dreiemomentkravene er høye, tar forbrenningsmotoren over for å sikre dette. Dette batteriet lades opp via forbrenningsmotoren og under bremsefasene. Gjennomsnittsforbruket er logisk sett høyere sammenlignet med den ladbare hybriden (ladede batterier), men kunden vil finne veien.

Test - Kia Sorento Hybrid (2022): hva er verdien av den enkle hybridversjonen?
Test - Kia Sorento Hybrid (2022): hva er verdien av den enkle hybridversjonen?

Med en tank på 67 liter gir denne enkle hybridversjonen større autonomi.

READ  Salmonella: Afsca annonserer en tilbakekalling av nytt produkt

Vi la merke til et gjennomsnitt på 7,5 l/100 km ved blandet bruk, noe som er sant gitt det store volumet som skal transporteres. På motorveien, når du kjører ved grensen, når forbruket 8 l / 100 km. Merk at vi oppnådde dette resultatet med 4 personer om bord. Med 7 passasjerer blir forbruket logisk nok høyere. En annen viktig forskjell er tankkapasiteten. Denne går opp 20 liter sammenlignet med den ladbare hybriden på grunn av at de «store» batteriene forsvinner. Nå med 67 liter tilgjengelig, kan Sorento gå lenger og lenger.

230 er nesten alt annonsert der, og forvent ikke aktiv akselerasjon eller retur, men heller en kraftreserve som er ganske mye nok til å kjøre forbi og fortsette lavt fordi Sorento skal håndtere mye masse og et gjennomsnittlig dreiemoment (350 Nm) ). SUV-en oppfører seg faktisk slik den presenterer seg: som bilen til en god far som oser av fleksibilitet og komfort. Og når det gjelder komfort, har den koreanske SUV-en ingenting å misunne sine sjeldne konkurrenter Toyota Highlander, Hyundai Santa Fe og Ford Explorer.

Passasjerrommet er stilig, funksjonelt og byr på teknologisk innhold.  Den har ingenting å misunne premiummerkene.
Passasjerrommet er stilig, funksjonelt og byr på teknologisk innhold. Den har ingenting å misunne premiummerkene.
Berøringsskjermen er i effektivt liggende format.  Den er utstyrt med Android-tilkobling og Carplay.
Berøringsskjermen er i effektivt liggende format. Den er utstyrt med Android-tilkobling og Carplay.
Forsetene er brede og myke, dekket av skinn på enden
Forsetene er brede og myke, trukket med skinn fra «Design».

Sorrento er først og fremst designet for det amerikanske markedet og dets store vidder. Motorveien er logisk nok favorittplassen hans. Myk demping, lett styring og slank lydisolering inviterer deg til å svelge miles, hoftene godt justert i høyden i et sete som er bredt i lenestolen. I motsetning til dette krever denne gigantiske størrelsen (4,81 m lang og 1,90 m bred) at du kjører veldig forsiktig i byen og på parkeringsplasser. I denne forbindelse er 360-graderskameraet en verdifull ressurs under manøvrer.

Plassen og komforten som tilbys beboerne er på et meget høyt nivå.
Plassen og komforten som tilbys beboerne er på et meget høyt nivå.
Ryggstøttene er elektrisk sammenleggbare i denne bedre versjonen av serien
Ryggstøttene er elektrisk sammenleggbare på denne topp «premium» versjonen av serien.

Tilgjengelig på fem eller syv steder for ytterligere 950 euro, er Sorento designet for familien fordi det ikke bare er sjåføren som gleder seg takket være den praktiske og teknologiske cockpiten, men også passasjerene. Baksetet glir ut og gir rikelig med benplass, og ryggstøttene legges ned og foldes elektrisk inn i 60/40-stilling. Enda bedre, de høye finishene legger til en enkel koppholder, oppvarmede seter, en SUB-port og en gardin. I 5-seters konfigurasjon er bagasjeromsvolumet nær et anlegg som genererer 898 liter, det er enormt! Sju-seters versjonen, tilgjengelig i pakke, byr på to hoppseter som til tross for det ganske korte setet lar deg reise under gode forhold, forutsatt at du ikke overstiger 1,70 meter. Passasjerer på tredje rad vil også dra nytte av personlig klimaanlegg og en USB-tilkobling.

I 5-seters konfigurasjon er det totale volumet av kubikkkapasiteten 898 liter, som rett og slett er enormt.
I 5-seters konfigurasjon er det totale volumet av kubikkkapasiteten 898 liter, som rett og slett er enormt.
Kostnaden for to ekstra seter er 950 euro via pakken.
Kostnaden for to ekstra seter er 950 euro via pakken.

Denne «premium»-finishen selges for €56 940 eksklusiv boten, og tilbyr det høyeste nivået av raffinement i nærheten av premiumkonkurransen. Den superutstyrte bilen er €10 000 billigere enn premiumkonkurranse som BMW med X5 eller Mercedes med GLE. Her er skinnet og plasten som brukes av god kvalitet samt det teknologiske innholdet. 10,25-tommers berøringsskjerm i liggende modus er sannsynligvis for liten. Løsningen er imidlertid god og operativsystemet er effektivt. Den har Android og Carplay-tilkobling. Bare Bose-lydsystemet skuffer med sin kraft og grunne bass.

READ  Lewis Hamilton solgte sin Pagani Zonda 760LH

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *