Kim Jong-un advarer om historisk økonomisk krise i Nord-Korea | Kim Jong-un

Den nordkoreanske lederen Kim Jong-un har bedt om en ny “tøff marsj” mot alvorlige økonomiske vanskeligheter, og sammenligner situasjonen med hungersnød på 1990-tallet, hvor hundretusener av mennesker døde.

Kim hadde tidligere sagt at landet hans sto overfor en “veldig dårlig” situasjon på grunn av faktorer som koronavirusinfeksjonen, USA-ledede sanksjoner og naturkatastrofer, men dette var første gang han hadde trukket offentlig parallelt med den dødelige hungersnøden.

Nord-koreanske overvåkingsteam har ikke oppdaget tegn på massesult eller en humanitær katastrofe. Imidlertid viser Kims kommentarer hvor alvorlig han ser på de nåværende vanskene – utenlandske observatører sier at han er den største testen av hans ni år lange styre.

“Vi har mange hindringer og vanskeligheter foran oss, så vår kamp for å fremme avgjørelsene fra den åttende partikongressen vil ikke alle gå forgjeves,” sa Kim på lavere nivå regjerende partimedlemmer torsdag, det koreanske sentrale nyhetsbyrået.

“Jeg har bedt WPK (Koreas arbeiderparti) på alle nivåer, inkludert sentralkomiteen og hele partiets cellesekretærer, om å holde en annen vanskelig” tøff marsj “for å frigjøre vårt folk. Vanskeligheten, til og med litt,” Sa Kim.

Et begrep som ble brukt av nordkoreanske tjenestemenn for å beskrive hungersnøden på 1990-tallet, var “vanskelig marsj” der landet har stolt på internasjonal bistand i årevis. Dette ble akselerert av tapet av sovjetisk hjelp, dårlig forvaltning og naturkatastrofer. Det eksakte antallet dødsfall er uklart, fra 100.000 til 2 millioner til 3 millioner.

Kim holdt sin tale ved avslutningsseremonien til et partimøte med tusenvis av grasrotmedlemmer fra det regjerende partiet kjent som cellesekretærer. Under sin innledende dagstale på tirsdag sa Kim at det var opp til particellene å forbedre offentlige levebrød i møte med den “verste situasjonen”.

Under en festkonferanse i januar beordret Kim myndighetene til å bygge en sterk selvforsynt økonomi, redusere avhengigheten av import og skape forbruksvarer. Men analytikere sier at Nord-Koreas problemer er resultatet av flere tiår med dårlig forvaltning, selvisolasjon og sanksjoner mot dets kjernefysiske program.

Kinesiske data viser at Nord-Koreas handel med sin største handelspartner og bistandsbruker, Kina, falt med rundt 80% i fjor, etter at grensen til Nord-Korea ble stengt som en del av en alvorlig epidemi.

Eksperter sier at Nord-Korea ikke har noe valg fordi et stort koronavirusutbrudd kan ha ødeleggende effekter på det ødelagte helsevesenet.

Sør-Koreas nestleder for samarbeidsdepartementet Zhao Tiok-seol sa fredag ​​at det var flere indikasjoner på at Nord-Korea tok skritt for å lette kontrollen over grensen mot Kina. Vedtok nye lover om avgrensning og desinfisering av importerte varer.

Noen eksperter sier at Nord-Koreas nåværende vanskeligheter ikke vil føre til hungersnød fordi Kina ikke lar det skje. De sier at Kina er bekymret for oversvømmelse av den nordkoreanske flyktningegrensen eller etableringen av et pro-USA, samlet Korea rett utenfor døren.

Da Kim utvekslet meldinger med Kinas president Xi Jinping i forrige måned, sa nordkoreanske statsmedier: “Xi har uttrykt sin forpliktelse til å gi folket i begge land et bedre liv.” Noen analytikere ser på dette som et tegn på at Kina snart vil redusere mat, gjødsel og andre forsyninger som er sårt trengte av Nord-Korea blant nedleggelser av epidemier.

READ  El Congreso de los Estados Unidos cancela el veto de Trump ...

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *