Kina, en kjempe med føtter av leire? «Kinesiske banker spiller ikke sin rolle på høyden av økonomien»

Bør vi frykte det verste scenarioet med et nytt børskrakk? Michelle Roymy nerver: «Kinas gjeldsgrad er nær den høyeste i verden. Men bare fordi gjeldsgraden er høyest betyr ikke det at det er en indikasjon på en forestående krise. Se at, som i Japan, er kinesisk gjeld nesten utelukkende innenlandsk, så det er ingen uunngåelig pause: Så lenge det er tillit, kan kostnadene ved gjeld opprettholdes. Vil dette føre til en global krise? Alt avhenger av Evergrande-filen«.

Som en påminnelse er Evergrande den kinesiske eiendomsgiganten. Etter å ha blitt gal i 25 år, nådde han Den veier en fjerdedel av landets BNP, en periode da befolkningen var i stand til å støtte og finansiere sitt forbruk på kreditt, var det et tilbakeslag. Satser på stadig sterkere etterspørsel, øker stadig prisene på eiendom, Gjelden er på rundt 300 milliarder euro. Resultatet: På ett år kollapset selskapets aksjer med 85 %.

En situasjon som minner om konkursen til Lehman Brothers. «Foreløpig er det ingen bevis for at selskapet kan betale tilbake all gjeld. Spørsmålet er om Evergrande er for stor til å gå ned, og om det kan ødelegge hele økonomien. Vi må se om det alene ikke vil føre til en finanskrise.» Fransk økonom advarer. «Men fremfor alt er det måten den kinesiske regjeringen administrerer filen på som kan få konsekvenser: i tilfelle feilstyring, Det kan være tap av tillitnoe som resulterer i effekter Smitte til andre finansmarkeder.

Problemet er ikke så mye økonomisk som det er politisk, ifølge Michel Roymy. Flere utfordringer for Xi Jinping : Han må bryte denne mistilliten til lokale banker til de store bankene, men også administrere løftet sitt om boliger til hele folket mens han presenterer et positivt økonomisk budsjett for CPSUs sentralkomité for fremtidig gjenvalg. Men med en slik konkurs, hvis regjeringen hans ikke klarer å håndtere dette problemet, virker sosiale spenninger uunngåelige slik økonomen spår.

READ  Bruke smarttelefonen på ferie: reglene endres, og her er fallgruvene du bør unngå

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *