Kina og amerikanske sekunder siden WW3 provoserte i Sør-Kina Sea jet kollisjon – ‘Klar til å kjempe!’ | Verden | Nyheter

Spenningen mellom de to maktene har økt jevnlig de siste årene da Kina søker å styrke sin kontroll og hegemoni over omstridte farvann. I et forsøk på å motvirke Beijings stadig mer aggressive holdning, har USA suspendert sin militære tilstedeværelse og operasjoner i regionen. Dette inkluderer hyppig frihet for navigasjonspatruljer, sammen med flyrekognoseringsoperasjoner.

I mai i fjor fanget en flåte av SU-30-jagerfly ledet av Ace-pilot Lu Zheng utenlandske militære fly som nærmet seg det kinesiske luftrommet.

I radiokommunikasjonen som ble sendt på CCTV-rapporten, kunne piloten bli hørt med streng advarsel til utenlandske piloter på engelsk og kinesisk.

“Dette er PLA Air Force,” beklaget han.

“Du er i ferd med å gå inn i det kinesiske luftrommet. Gå umiddelbart!”

Da utenlandske jetfly nektet å trekke seg tilbake, begynte kinesiske piloter å simulere angrepsmanøvrer for å skremme deres fiender.

Da aksjen steg, bestemte utenlandske piloter å redusere situasjonen ved å trekke seg trygt.

Pilot Lu sa senere til CCTV at han ikke ville nøle med å skyte inntrengerne hvis situasjonen krevde det.

Han sa: “Hvis [they] Jeg begynte å kjempe og jeg vil kjempe.

Les mer: Kina setter britisk teknologi ‘i forkant’ i Beijing-spionangrep

Han sa at USA sendte elektronisk rekognoserings- og ubåtfly for nære spionoperasjoner.

USA sa forrige uke at de trengte en “krigs-pålitelig” tilstedeværelse i Sør-Kinahavet for å forhindre kinesisk okkupasjon.

Eli Rodner, kandidaten til USAs assisterende forsvarssekretær, sa til Senatets væpnede tjenestekomité sist onsdag at det er nødvendig med “krigs pålitelige fremtidsrettede” styrker for å “forhindre, om nødvendig, nekte en falsk rekord.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *