Kina samtykker i å la WHO-panelet undersøke statens opprinnelse koronavirus

EN Verdens helseorganisasjon Kinas nasjonale helsekommisjon sier at et team av internasjonale eksperter som undersøker opprinnelsen til Kovit-19-epidemien, vil ankomme Kina 14. januar.

Teamet hadde først som mål å komme inn Kina Men i begynnelsen av januar Kina Noen medlemmer av gruppen blokkerte ankomst og hevdet at visumene ennå ikke var godkjent, selv om de var på vei.

Kinas utenriksdepartement kalte forsinkelsen for en «misforståelse.»

På den tiden sa WHOs generaldirektør, Tetros Adanom Caprais, Uttrykket sin forbauselse Han ba også Kina om å tillate teamet: «Jeg er veldig skuffet over denne nyheten. To medlemmer har allerede startet sine turer, og de andre kunne ikke reise i siste øyeblikk,» sa han.

“Men jeg har vært i kontakt med høytstående kinesiske tjenestemenn. Jeg har gjort det klart igjen at dette målet er en prioritering for WHO og det internasjonale laget. «

WHO har prøvd i flere måneder å sende et team av eksperter fra hele verden. Det har snakket med kinesiske tjenestemenn siden juli. Forskere vil bestemme hvordan viruset kom inn i mennesker.

Det var ikke umiddelbart klart om gruppen ville reise til den sentrale kinesiske byen Wuhan, hvor koronaviruset først ble oppdaget i slutten av 2019.

Flere land, inkludert Australia, har bedt om å undersøke virusets opprinnelse.

Etter Tetros uttalelse sa Kinas utenriksdepartement at det var åpent for besøk, men fortsatt jobbet med «nødvendige prosedyrer og passende konkrete planer.»

Kinas patologer er for tiden opptatt, med flere små klynger og utbrudd rapportert de siste to ukene, sa talskvinne for departementet Hua Zuning.

«Våre eksperter kjemper helhjertet mot presset for å kontrollere epidemien,» sa Hua.

READ  CNNs presentasjon av Donald Trump après sa declaration de soutien out Poutine

FN Talsmann Stephen Dujarric sa at FN var i New York. I samtale med journalister i hovedkvarteret sa generalsekretær Antonio Guterres at han «fullt ut vil støtte Dr. Tetros og WHOs innsats for å få et team dit.»

«Siden WHO er i front for å bekjempe epidemien, har den en nøkkelrolle å spille i å prøve å spore røttene til denne epidemien, slik at vi bedre kan forberede oss på den neste,» sa Dujarric. «Vi er veldig sikre på at Kinas syn på å samarbeide med WHO og søke en jevn ankomst vil» skje, «» sa han.

Før turen prøvde seniordiplomat Wang Yi å forme historier om når og hvor epidemien begynte i Beijing, og viste at «flere og flere studier» hadde dukket opp i flere regioner.

Når andre land fortsetter å slite med epidemier, utvider Kina seg aktivt. Søndag så 103 nye tilfeller, den største daglige økningen på mer enn fem måneder, ettersom nye epidemier økte i provinsen Hebei rundt hovedstaden Beijing.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *