Kinesiske fly kommer inn i Taiwans luftvernområde | Taiwan

Åtte kinesiske bombefly og fire krigsfly kom inn i det sørvestlige hjørnet av Taiwans identifikasjonssone for luftforsvar lørdag, og sendte missiler for å «overvåke» Taiwans luftvåpeninfiltrasjon, sa øyas forsvarsdepartement.

Kina, som hevder Taiwan som hjemterritorium, driver nesten daglige flyreiser på farvannet mellom Sør-Taiwan og de Taiwan-kontrollerte Pradas-øyene i sør. Kina Sjøen de siste månedene.

Imidlertid hadde de vanligvis ett eller to spionfly.

Det er uvanlig for Taiwan å hevde at det besto av åtte kjernefysiske H-6K-bombefly og fire J-16-jagerfly.

Et kart levert av Taiwans forsvarsdepartement viser at et kinesisk fly, inkludert en anti-ubåt Y-8, fløy over det samme vannet og gjorde de siste kinesiske reisene nær Pradas-øyene, men ikke langt fra det viktigste Taiwan.

Departementet la til at Taiwan Air Force hadde varslet det kinesiske flyet og stoppet missilene for å overvåke dem ved å bruke standardbetingelser for hvordan det reagerer på slike handlinger. «Det ble utplasserte varseltyper, radiovarsler ble gitt og raketsystemer for luftvern ble brukt til å overvåke operasjonen,» heter det i en kort uttalelse.

Det kom ingen umiddelbar kommentar fra Kina. Tidligere har Kina sagt at det har gjennomført øvelser for å beskytte landets suverenitet og sikkerhet.

Beijing har sett på økende amerikansk støtte til demokratisk Taiwan, spesielt under administrasjonen av Donald Trump, som gikk av på onsdag.

I fjor, da høytstående amerikanske tjenestemenn besøkte Taipei, krysset et kinesisk fly gjennomsnittsfestningen i Taiwansundet, som vanligvis fungerer som en uoffisiell buffer.

Flyet med kinesiske bombefly og militante ankom noen dager senere på lørdag Joe Biden Den amerikanske presidenten godtok stillingen.

Emily Horn, talskvinne for Det hvite hus nasjonale sikkerhetsråd, sa USAs forpliktelse til Taiwan var «bunnsolid» etter at Xiao B-Kim, øyas reelle ambassadør i Washington, deltok på innvielsen onsdag.

READ  En av Europas vakreste stier er åpen for publikum igjen

Som svar oppfordret det amerikanske utenriksdepartementet Kina til å slutte å legge press på Taiwan.

«Vi oppfordrer Beijing til å avslutte det militære, diplomatiske og økonomiske presset på Taiwan, og i stedet ta en meningsfylt dialog med Taiwans demokratisk valgte representanter,» sa talsmann Netflix for utenriksdepartementet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *