Kinesiske prøver kaster lys over månens historie

Måneprøver brakt til jorden i fjor av Kina, etter et romoppdrag uten sidestykke på fire tiår, viser at stjernen har opplevd lengre vulkansk aktivitet enn forskere trodde, ifølge en studie utgitt tirsdag.

Basalt, en form for avkjølt lava, som dateres til om lag 2 milliarder år siden, er identifisert i de innsamlede prøvene, sa det kinesiske vitenskapsakademiet (CAS).

Analysen “avsløre at månen fortsatt var i utvikling“på dette tidspunktet, sa han på en pressekonferanse tirsdag.

Disse resultatene er ekstremt spennende fordi de tillater oss […] forstå dannelsen og utviklingen av månen over tid”Sa Audrey Bouvier, professor i planetologi ved University of Bayreuth (Tyskland) i en videomelding.

Frem til nå var det vanlig å tro at vulkansk aktivitet på månen dateres tilbake 2,8 milliarder år. Men forskere manglet kunnskap om de følgende periodene i månestjernens historie.

Hvordan kunne månen opprettholde vulkansk aktivitet så lenge?spurte en av forskerne, Li Xianhua, pressen.Siden månen er liten, burde varmen ha forsvunnet raskt. Det er i hvert fall det vi tenker“, Han la merke til.

Disse funnene ble publisert tirsdag i Nature, det ledende vitenskapelige tidsskriftet.

Kina ble det tredje landet som tok tilbake måneprøver i fjor, etter USA og det tidligere Sovjetunionen på 1960- og 1970 -tallet.

READ  Manglende erfaring fra mudringsoperatøren forårsaket flere kollisjoner

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *