King of Jordan, Prince vises sammen for første gang siden splittelsen | Abdullah II nyheter

Regjeringen har beskyldt prins Hamza for å planlegge å “destabilisere” landets sikkerhet.

Kong Abdullah II av Jordan og hans halvbror prins Hamza bin Al Hussein gjorde sin første felles offentlige opptreden etter et palasskonflikt i forrige uke.

Søndag markerte medlemmer av den jordanske kongefamilien hundreårsdagen for grunnleggelsen av Emiratet Transjordan, den tidligere britiske forsvarer av kongeriket.

Det kongelige palasset har gitt ut et bilde av Abdullah II, prins Hamza, kronprins Al Hussein bin Abdullah og andre høytstående personer ved graven til kong Talal i Amman, hovedstaden i Jordan.

Hamza, den tidligere kronprinsen, ble sett for første gang etter å ha blitt satt i en slags husarrest blant anklager om at han var involvert i en sammensvergelse for å destabilisere kongeriket.

Det var en sjelden offentlig splittelse mellom kongen og prinsen i forrige uke, med Abdullah II fremstilt som en forræderi som involverte halvbroren og to seniortjenestemenn. Hamza nektet påstandene.

Minst 18 personer er arrestert i forbindelse med tomten.

Men Abdullah signerte et brev onsdag og lovet lojalitet til kongen etter en onkels inngripen og sa at Hamza var trygg under hans “pleie” i palasset hans.

I en tale som ble lest i hans navn på statlig fjernsyn, sa kongen at “forræderi er dynket med brokete.”

Abdullah og Hamza var sønnene til den avdøde kong Al Hussein bin Talal, som regjerte i nesten et halvt århundre til han døde i 1999.

Hamza ble kronet til kronprins og tronarving i 1999 på vegne av sin far, men Abdullah fjernet ham fra tittelen i 2004 og erstattet Hamza med sin eldste sønn, Hussein.

I en video utgitt av BBC 3. april sa Hamza at han var i husarrest og beskyldte Jordans herskere for korrupsjon og inkompetanse.

READ  Hong Kong-aktivister innrømmer skyld, men sier 'historien vil frigjøre oss' | Hong Kong

Utenriksminister Ayman Sabadi beskyldte Jordan for å planlegge å destabilisere utenlandske partier, men nektet å identifisere dem.

Etter meklingssamtalene ble Hamza imidlertid lojal mot kongen.

“Prins Hamza lovet foran familien å følge i sine forfedres fotspor, å være tro mot sitt oppdrag og ta hensyn til alle Jordans interesser, grunnlov og lover,” sa kongen onsdag.

Etterforskningen av hendelsene fortsetter, la kongen til.

Krisen har forårsaket tomme splittelser i det vestlige landet, generelt sett på som et bolverk for stabilitet i Midtøsten.

Jordan er grensen mellom Israel og den okkuperte Vestbredden, Syria, Irak og Saudi-Arabia. Den driver amerikanske tropper og er hjemsted for millioner av deporterte palestinere og mange syriske flyktninger.

Kings adresse etter ordre fra Amman-advokat Hassan al-Abdallah, som forbød utgivelse av informasjon om den påståtte sammensvergelsen for å holde sikkerhetstjenestens etterforskning hemmelig.

FN Kontoret for menneskerettigheter sa fredag ​​at det var bekymret for mangelen på åpenhet rundt det påståtte komplottet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *