Kom deg ut og se opp – en dusj med stjerneskudd på himmelen!

Ifølge astronomer kan det sees 60 til 600 stjerneskudd i timen, en til ti i minuttet. To topper er planlagt denne lørdagskvelden: kl. 19:09 og kl. 21:57, ifølge beregninger fra Institute of Celestial Mechanics (IMCCE / Paris Observatory).

Den første toppen var i fare for å drukne i skumringen. På den annen side må den andre være helt synlig, bortsett fra skyene, til tross for den lyse månen.

Den intense meteorregn forventes å vare til 23.00.

Hvorfor ?

Lørdag ettermiddag kommer Jorden inn i en sky av rusk kastet ut av kometen 21P / Gicobini-Zinner, oppdaget i 1900. “Millioner av støv kommer inn i atmosfæren med en hastighet på 80 000 km / time og lar entusiaster telle 600 meteorer i timen,” en hendelse “som ikke vil skje igjen på 40 år,” forklarer Paris -observatoriet. Ved å gni luften, varmes dette støvet opp og forflyktiger seg deretter: det er fenomenet stjerneskudd. Glødende, brannpiler, som kan sees med det blotte øye.

Mindre kjent enn Perseids, som kommer tilbake hvert år i august, varierer Draconidene som vil være synlige på lørdag sterkt i intensitet fra år til år. Det hele avhenger av om jorden passerer gjennom støvskyen som er igjen av kometen eller ved siden av den, forklarer astronomen François Colas.

Comet 21P / Gicobini-Zinner kommer tilbake hvert 6,6 år i nærheten av Jorden og Solen. Det siste besøket dateres tilbake til 2. juli 2005.

READ  Viktigheten av å reise - Easy Reader News

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *