Kommentar: Topp 10 verdens RX-spor

De FIA verdensmesterskap i rallycross Dette året blir syv år, og serien har besøkt 17 forskjellige land og 22 forskjellige steder, noe som gir oss mye spenning og høyt drama i løpet av den tiden.

Å sortere sporene fra serie 1 til ti er en vanskelig oppgave fordi hver runde er unik, og hver plassering har sine egne utfordringer for sjåfører og team.

Kreditt: IMG / FIA World RX

10) Circuit de Catalunya-Barcelona

Innflytelsesrike valg for noen, men teknisk utfordrende Circuit de Catalunya-BarcelonaRally Cross-banen skiller seg ut for meg.

Dette sporet har den mest dramatiske Joker-runden integrert i kalenderen fordi sjåføren som går ut av Joker-runden, fører raskere inn i den venstrehendte spilleren enn føreren på den vanlige runden.

Dette skaper noen flotte løp når føreren som kommer ut av den vanlige runden, prøver å plassere bilen for å forhindre at føreren kommer ut av runden.

I mellomtiden ser vi ofte føreren som fikk jokeren sin til å sende bilen utenfor, og slaget kan fortsette nedover i bremsesonen, hvoretter den går til et område med skitt.

Kreditt: Red Bull Content Pool

9) Trois-Rivers

Den årlige turen til mesterskapet for Canada er en høyt elsket begivenhet og Tre elverGaterunden er alltid en dramatisk affære. Å forlate startstreken og løpe ned for å snu en er forvirrende. Gjennom årene har rivaler slått sammen og mesterskapsspillere har snudd hodet.

Hvilken drivbrems er den siste turen? Hvor klar er du for å bytte maling? Er det en risiko for å skade bilen din eller forårsake en større ulykke? For finalistene må de gjennomgå den testen seks ganger, noe som er et av de mest intense øyeblikkene i året.

Fra tre eller fire bredder må sjåførene finne en vei å gå i en enkelt fil. Smusskategorier i Canada er forskjellige fra skitt i Europa, noe som gir en stor utfordring for sjåfører og ingeniører.

Dessverre vil det ikke være noen kanadisk runde i år, men hvis mesterskapet skal tilbake til Nord-Amerika, løper den vanskelige gaten Rally Cross rundt Tre elver Nødvendig.

Kreditt: IMG / FIA World RX

8) Riga

Introdusert i 2016 Latvia’s World RX I Riga Det har fort blitt en fanfavoritt. Det har skapt mye drama for å lage et spill på grunn av en teknisk sang og treg kylling. Kommunikasjon er garantert, og noen ganger er det et enkelt spørsmål om lykke og uflaks.

READ  Ben Roberts: Skuespilleren som spilte i Derek Conway i The Bill dør i en alder av 70 år Ends & Arts News

Skittpartiene i Latvia er ikke veldig skitne, så rallycrossbanen er nesten som en vanlig racerbane, bortsett fra at armohindringene skaper en utfordrende utfordring for bilister som glir millimeter unna å pusse veggen.

Rika’s Joker-runde går parallelt med den vanlige runden og kan kombineres for å skape noen spennende løp. Hvis en sjåfør kommer ut av Joker-fanget, må de ta opp den langsomme og tette linjen som fører til det siste hjørnet, slik at føreren på den vanlige runden kan kutte under føreren som kommer ut av Joker-fanget eller prøve å passere rundt utenfor.

Noen ganger kan en handling fortsette å snu, og til og med til visse hjørner. Spør litt Bedre Solberg Og Matthias Extrom Til tross for overdreven bruk av den fremre støtfangeren, hvor vanskelig det er å kjøre hverandre i det minste i fanget i Riga.

Kreditt: IMG / FIA World RX

7) Mettet

Det var et relativt nytt tillegg til Belgias Metted Rally Cross-scene, men på grunn av banens høye tekniske karakter har det vist seg å være en av de tøffeste utfordringene for sjåførene.

Timmy Hanson Bevist i 2018 at du ikke trenger en Joker-runde for å overhale Raleigh Cross, og Metted deltok bare i semifinaleshowet der han uttrykte sin aggresjon. Joker Lap Mett er veldig vanskelig fordi den trekker sjåføren inn, og du ser ofte sjåfører som løper litt bredere og kaster bort mye tid.

Metted var virkelig en kjørerunde, og det var fantastisk aktivitet. Den er fylt med chicans med middels til høy hastighet med to harpiner, slik at hjørnene følger hverandre, så det er vanskelig for sjåfører å skyve bilen fra hjørne til hjørne.

Hvis FIA verdensmesterskap i rallycross Det kan være to runder i Belgia (beholde spa-francorcoms og bringe tilbake Met) Jeg håper mange fans vil være fornøyde.

Kreditt: IMG / FIA World RX

6) Estering

På en avstand på mindre enn en kilometer, Estering Er en komplett klassisk rallycrossbane. Esters beryktede vri foretrekkes av alle sjåfører. Det er et lotteri på startrunden slik vi alle kjenner det, men selv på den andre omgangen kommer sjåførene raskt inn, slipper håndbremsen, skyver veldig sidelengs gjennom skitten, og prøver deretter å finne den lengste dra i neste hjørne .

READ  Det var en tid da malaysiske søstre bodde i Norge

Hvem kan glemme Kevin Eriksens utflukt i 2016 for å vinne sitt eneste globale RX-arrangement. Eller den nærmeste finishen i verdens RX-historie da den droppet Solberg Extro i 2015 på bare 0,005 sekunder.

Det var mange klassiske øyeblikk i esteren, og kantene var alltid så stramme at førerne måtte øke hvert hjørne til en viss grad på grunn av banen.

Kreditt: IMG / FIA World RX

5) Couvola

Finland Couvola Som en mini-berg-og-dalbane gjør TV-kameraer ikke høyde rettferdighet. Hastigheten er relativt høy og kaster gjerne noen få nøkler i værverk.

Et av høydepunktene i fjorårets Nicholas Cronhome fantastiske suksess var 2020, og de vanskelige forholdene gjorde at bremsesonene var utrolig glatte. Etter en dobbel tittel i Couvola fikk alle sjåførene stor ros for stedet og likte utfordringen med en av de tøffeste Raleigh Cross-banene i verden.

Kreditt: IMG / FIA World RX

4) Lydon Hill

Rally Cross House, Lydon Hill Da et grasrots motorsportssted og FIA World Rallycross Championship forlot Lydon Silverstone Det var mye om skuffelse.

Det første hjørnet av Lydon Hill tilbyr noen forskjellige stiler fordi sjåfører kan passere bilen sidelengs gjennom skitten. På et Rally Cross-spor er Lydon Hill relativt bred, slik at du kan overhale. Det er så mye historie og stemningen er alltid fantastisk. Hva er ikke å elske?

Det er ingen britisk krets til det høyeste nivået av Raleigh Cross, men da Lydon Hill nylig oppgraderte sine fasiliteter, er banearrangørene ivrige etter å se verdens beste Raleigh Cross-sjåfører tilbake til stedet der det første Raleigh Cross-arrangementet ble avholdt i 1967.

Kreditt: IMG / FIA World RX

3) Helvete

Stor høydeforandring og stadig skiftende vær er to kjennetegn knyttet til Norge Helvete. Besøkende har en fantastisk utsikt over hele rundkjøringen, og ser biler klatre opp enorme hindringer og sjåfører håndterer grovt og tørt av den ikoniske banen.

Racing har alltid vært fantastisk, og nordmennene er virkelig bak hjemmekjørerne, spesielt Andreas Bakrud.

READ  Grinder i Norge kan få bøter på 11,7 millioner dollar for brudd på personvernet

Sist besøkte Championship Hell, i 2019, hadde alt du kunne be om i et Rally Cross-løp i semifinalen og finalen. Gal vær, gjennom hele stykket, fantastisk racing, ren underholdning. Dette året er tilbake i helvete etter ikke å være i 2020.

Kreditt: IMG / FIA World RX

2) Spa-Francorcomps

Ny sang og en av de beste på verdens RX-kalender. Hvis det noen gang ble laget en sang for å skape en fantastisk Rally Cross-handling, var det Spa.

Harpin on the Eve Rouge, på grunn av den brede vridningen som følger den, og selvfølgelig den lange, middels hastigheten, bankgrusvridning som kan gå i full runde i kamper som vist i 2019, slik at sjåfører kan ta forskjellige linjer når de prøver å finne noe trekkraft .

Det passer til en spennende kjørestil når sjåfører ikke bruker bremsene for mye, kaster bilen i hjørnet og bruker ferdighetene sine til å peke bilen i riktig retning og gå ut av hjørnet.

Å gå over mållinjen først etter at Joker-brettene har slått seg sammen mellom de normale brettene, kan bli en stift på kakeglasuren og spa-verdenen RX-diagram, som skal bygge løkkene som gir presedens for hvordan Raleigh Cross kan bygges.

1) Hull

Som gjest på Magic Weekend fremhever han FIA World Rallycross Championship sesongen, og Holmes blir beundret av alle fans og drivere.

Den har så mye karakter i Monaco Grand Prix eller Indie 500 Rally Cross and track. Store hindringer, store hopp, forbikjøringsmuligheter, en kombinasjon av raske og langsomme hjørner – for meg er dette verdens beste Rally Cross-bane.

Fra skogen ved siden av stien gjør fansen Holzez ekstra spesiell med den elektriske atmosfæren i alle situasjoner.

I løpet av Magic Weekend kan det være opptil 100 løp, og biler krasjer i løpet av helgen på grunn av sporets brutalitet og begrensningene til bilene deres og noen ganger skyver hverandre.

Det har vært mange magiske øyeblikk i Holger Nilsson siden løypa åpnet i 1976, en banebrytende begivenhet i Rally Cross-kalenderen.

Er du enig i listen vår? Gi oss beskjed!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *