Konflikt i Syria: Russland ber Tyrkia om å unngå «bruk av overdreven makt»

Lesetid: 2 minutter

LRussland sa tirsdag at de håper Tyrkia vil opprettholde «kontroll» og avstå fra «overdreven bruk av makt» i Syria, der Ankara har utført luftangrep og truet med en bakkeoffensiv mot kurdiske krigere.

– Vi stoler på at våre tyrkiske kolleger avstår fra å bruke overdreven makt på syrisk territorium for å unngå eskalerende spenninger, sa Russlands president Vladimir Putins spesialutsending for pressen, Alexander Lavrentiev, til journalister.

Tyrkias luftvåpen startet søndag operasjon Sword Claw, en serie angrep rettet mot PKK (Kurdistan Workers» Party) og YPG (People’s Protection Units) stillinger i Nord-Irak og Syria. Ifølge en rapport fra Syrian Observatory for Human Rights (OSDH) ble 37 mennesker drept i disse angrepene.

– I flere måneder (…) har Russland gjort alt for å forhindre enhver storstilt bakkeoperasjon, sa Lavrentiev i Kasakhstans hovedstad Astana, hvor det holdes et trepartsmøte mellom Russland, Tyrkia og Iran om Syria.

Alle tre landene har spilt en stor rolle i krigen i Syria, som har krevd nesten en halv million menneskeliv siden 2011. MR. Lavrentiev ba om å «fortsette arbeidet med alle interessenter for å finne en fredelig løsning, inkludert det kurdiske spørsmålet».

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har truet med å starte en ny militær operasjon i Nord-Syria siden mai, og et angrep i Istanbul 13. november, umiddelbart tilskrevet PKK og YPG av Ankara, utløste hendelser.

«Vi vil få de som forstyrrer oss i vårt territorium til å betale», sa Recep Tayyip Erdogan mandag, og la til at «konsultasjoner» var i gang for å avgjøre «hvor mye styrke som skal settes inn av våre bakkestyrker».

READ  Den republikanske guvernøren sier Trumps presidentskap var 'de verste fire årene' for GOP

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *