Kong Willem-Alexander forlot gulltreneren sin som glorifiserte slaveriet

Folk og kongefamilien

Kong Willem-Alexander av Nederland kunngjorde torsdag at han ikke lenger ville bruke Royal Golden Coach inntil videre, i sentrum av en debatt om slaveri og rasisme som skildrer svarte menn som kneler foran sine hvite herrer.

Den fancy hestevognen har ikke vært brukt siden 2015. Etter en totalrenovering som tok fem år, står den nå i sentrum av en utstilling i Amsterdam om kolonitiden i Nederland. Raja mener det ikke er noe nederlandsk samfunn » Klar « Se treneren, kjent som «Cotton Coats», streife rundt i gatene ved offisielle seremonier.

«Fortiden kaster fortsatt sin skygge på vår tid»

Vi kan ikke omskrive fortiden. Vi kan prøve å akseptere det sammen. Dette gjelder også den koloniale fortiden.»Kong Willem-Alexander sa i en offisiell video. » Gouden Koets kan kun brukes når Nederland er klart. Og den er ikke til stede», Han fortsatte. » Så lenge det er mennesker i Nederland som opplever smerten ved diskriminering hver dag, vil fortiden kaste en skygge over vår tid., Han la til.

Denne vognen laget av gull brukt av kongefamilien til dåp, bryllup og andre begivenheter er kontroversiell fordi på venstre side er en ung kvinne tronet på en trone, som viser svarte menn som kneler foran sine hvite mestere. Representerer Nederland, som de gir kakao og sukkerrør til.

I maleriet, kalt «Kolonienes ære», ser vi også en hvit ung mann som gir en bok til en svart gutt, i scenen av maleren Nicholas van der Wae i 1896. » Sivilisasjon . I Nederland, som i andre europeiske land, gjenoppsto den fortsatte debatten om kolonitiden og slaveriet i USA etter Black Lives Matter-bevegelsen.

READ  Ukraina sier de har målrettet russiske militærbaser i Svartehavet

Med Belga

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *