Konge av Sverige og Konge av Norge Gylne Jubileums hilsen til deres kusine Margaret II

Den 14. januar 2022 feiret dronning Margaret II av Danmark 50-årsjubileet for sin regjeringstid. Kong Harald av Norge og kong Carl XVI Gustaf av Sverige sender gratulasjonsmeldinger til sine slektninger. Margaret II var søskenbarnet til kongen av Sverige og søskenbarnet til kongen av Norge. De tre kongefamiliene er historisk sett svært nær hverandre.

Carl XVI gratulerer Gustaf og Harold V Margaret med deres 50. år i embetet

Dronning Margaret II feiret sitt gylne jubileum denne fredagen. Han går inn på rangeringen av samtidige som styrte Europa i lengste tid. I september 2023 skal fetteren hans kong Carl XVI Gustav feire samme bursdag. “Denne høytiden minner oss om det historiske fellesskapet, intimiteten og velviljen som forener våre familier og nasjoner.”, Skrev kongen av Sverige Telegrammet hans I dag sendte dronningen for å gratulere Margaret II.

Dronning Margaret II i flagghallen på Christian IX Palace i Amalianborg 14. januar 2022 (Foto: Congehouset)

“Dessverre hindrer epidemien oss fra å dele dette feiringsøyeblikket sammen. Dronningen og jeg ser frem til å se deg igjen når omstendighetene tillater det.” Kong Carl XVI Gustav fortsetter sitt budskap til dronning Margaret II: “Kjære slektning”.

Kongen av Norge la på sin side ut en melding på sosiale medier på Slottet for dronning Margaret IIs gulljubileum. «Dronning Margaret og det norske kongeparet er både familie og nære venner. Han har vært fast besøkende i Norge i flere tiår og har skøytet mange steder i den norske fjellheimen med dronning Sonja.. kong Harald legger til “Dronning Margaret kan derfor være kjent med Norge og kan være som mange nordmenn.”

Dronning Ingrid av Sverige, mor til dronning Margaret II, ble født som prinsesse av Sverige. Hun var tante til kong Carl XVI Gustaf. Margaret II kom også fra kong Oscar I av Sverige gjennom et av hennes barnebarn. For den norske kongefamilien er dette relativt ferskt. Den første kongen av det moderne Norge var Carl, en tidligere fyrste av Danmark, som har styrt Hakone VII siden 1905. Carl var sønn av Frederik VIII, konge av Danmark.

Nicholas Fontaine

Ansvarlig redaktør

Nicholas Fontaine har vært frilans webredaktør siden 2014. Etter å ha vært tekstforfatter og redaktør for flere belgiske og franske merker og medier, spesialiserer han seg på royalty-nyheter. Nicholas er nå sjefredaktør for Historic Royals. nicolas@historiesroyales.fr


READ  Jobber i Norge: Ukentlig runde med siste jobbnyheter og snakkepunkter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *