Konsberg teknologi for offshore vindturbiner bygget i Kina

Norges Konsberg Maritime har signert et brev med den kinesiske skipsbyggeren Yantai CIMC Raffles Offshore for å tilby en stor teknisk pakke for installasjonsdivisjonen for vindturbiner BT-220IU.

Offshore installasjonsfartøyet BT-220IU skal bygges for den norskbaserte OIM Wind, med mulighet for et annet skip av samme type.

Skipet, som forventes å bli levert i 2022, vil være ideelt for å bære og installere neste og fremtidige generasjon vindturbiner og flere pakker med fundamentet.

For denne enheten vil Kongsberg tilby en integrert løsning for installasjoner av vindturbiner.

«Denne velprøvde løsningen integrerer KMs dynamiske kontroll-, fremdrifts- og dynamiske justeringsfunksjoner for å opprettholde drift under alle forhold,» sa selskapet.«Overvåking og kontroll av KM-komponenter vil bli håndtert av et K-Chief 700 Maritime Automation-system, og selskapets distribusjonsoppdrag vil øke sikkerheten med en ny digital løsning med et nytt verktøy for planlegging, rådgivning, overvåking og rapportering.»

Også inkludert i distribusjonen er LNG-motorer (flytende naturgass) og LNG-distribusjonssystem for drivstoffgass.

Budskapet var at statsminister Azimuth Thrusters ville opprettholde optimal ytelse for både trafikk, manøvrerbarhet og dynamisk posisjonering, sa Kongsberg Maritime. Distribusjonsomfanget inkluderer også en serie passende dekkmaskiner, la selskapet til.

Sjøflyinstallasjonens elektriske system vil bruke KMs energilagringsløsning, en «grønn, belastningsutjevnende innsats som vil forbedre kraftproduksjonen og tillate at skipet bare kjører på batteristrøm i en begrenset periode.»

«Ved å tillate nullutslippsbevegelse, kan løsningen redusere installert strømbehov og vedlikeholdskostnader, og redusere energiforbruket med opptil 30%,» sa Konsberg.

«Dette skipet vil være det mest miljøvennlige WTIU noensinne bygget, med det mest effektive kraftverket som kjører på LNG,» sa Kongsberg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *