Koreas KHNP interessert i ren energi, kjernekraft i Polen, Energy News, ET Energy World

WARSSAW: Koreas vann- og kjernekraft (KHNP) er opptatt av å bygge rene energiprosjekter i Polen, inkludert å ta på seg Warszawas flere milliarder kjernekraftprosjekter, har selskapets administrerende direktør sagt.

Polen produserer mesteparten av sin elektrisitet fra kull, men press fra investorer og mange regjeringer, samt økende kostnader for karbonutslippssertifisering, presser landet til å se etter energi- kilder med lav og null utslipp.

Selv om den samlede prosessen ikke er karbonnøytral, produserer kjernekraftproduksjon nullutslippsstrøm, og Warszawa søker en partner for å bygge et 6-9 gigawatt (GW) kjernekraftverk og gi 49% eierandel i prosjektet.

Polsk aksjekurs, anslår tjenestemenn Slods til 80 milliarder dollar (20,75 milliarder dollar).

Polens mest avanserte samtaler om teknologi og økonomi er med USA, men det har også snakket med Frankrike.

Jay-Hoon Chung, administrerende direktør i KHNP, en divisjon av Korea Electric Power Corp (KEPCO), sa at Reuters også kan være interessert i Sør-Korea og planlegger å sende inn tilbudet.

“Vi har en rekke selskaper som kan støtte dette programmet, som det koreanske eksportkredittbyrået, Gexim Bank og Korea Trade Insurance Corporation, KSUR … Jeg håper tilbudet vårt oppfyller forventningene fra den polske regjeringen,” sa Chung. . Av Polens plan om å finne en partner.

Chung sa at KHNP allerede var en av budgiverne for å bygge et atomkraftverk i nabolandet Tsjekkia, men kunne møte flere utfordringer ettersom Polen utviklet atomkraft for første gang.

Han sa at han forventer at anbudet starter i desember i Tsjekkia når sikkerhetshensyn er løst.

KHNP, som ikke investerer i fossilt brensel, er også interessert i polsk vindkraft og andre alternativer, inkludert sol, sa han.

READ  Biden Order krever netto nøytralitet, mistillit til handling, ISP-konkurranse - og retten til å reparere din egen telefonregistreringsregistrering

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *