Koronaviruset er nylig: Florida vil ødelegge «vaksine-turen» – akkurat som det skjedde

Peter Wells i New York

Mindre enn 20 000 nye tilfeller av koronavirus ble rapportert torsdag i California
For første gang på åtte uker, men ikke noe håp ble holdt under kontroll da dødstallene i staten oversteg 35.000.

Advarsler om at noen av de mest berørte områdene, spesielt Los Angeles County, har problemer med vaksineforsyning, kompliserer også statens visjon.

Distrikter har rapportert ytterligere 19 673 utbrudd de siste 24 timene, sammenlignet med 22.403 i California Department of Health onsdag. Dette er det minste antallet nye tilfeller rapportert på en enkelt dag siden 3. desember.

I forrige uke registrerte Golden State i gjennomsnitt 31725 nye saker om dagen, opp fra 43948 for en dag siden. Mens nedgangen er oppmuntrende, peker andre målinger og advarsler fra folkehelsepersonell på en noe komplisert situasjon.

Tjenestemenn tilskrev koronavirus til ytterligere 571 dødsfall, opp fra 694 onsdag, bare ett dødsfall til statens daglige økning. Dødstallet etter sykdomsutbruddet har steget til 35004, det høyeste antallet i California, det høyeste antallet i landet.

Sykehusinnleggelser falt til et 25-dagers laveste nivå på 20.408, men antallet tilgjengelige senger på intensivavdelingen falt til 1030.

Offentlige helsemyndigheter i Los Angeles-distriktet advarte onsdag kveld om at «vaksineforsyningen fortsatt er lav» og ba innbyggerne om å være tålmodige da de jobbet med føderale og statlige tjenestemenn for å øke tilbudet og vaksinekapasiteten de neste ukene.

Barbara Ferrer, direktør for Los Angeles Public Health, fortalte på en konferanse: ”Vi vet ikke hvor mange doser som blir tildelt La County, ofte fra en uke til den neste.

Basert på en nylig føderal beslutning om å utvide vaksineberettigelsen for personer over 65 år, har ytterligere 1,4 millioner innbyggere blitt lagt til Los Angeles-vaksinasjonsoppdraget, med mer enn 800 000 helsearbeidere. Alle i de kvalifiserte gruppene vil trenge en dose på 4 meter for å bli vaksinert. Per onsdag hadde fylket bare mottatt 853 650 skudd.

READ  Marvels Black Widow Digital, DVD og Blu-ray utgivelsesdato og bonusfunksjoner

Los Angeles County, med en befolkning på ca. 10 m, er den mest folkerike i USA. Den har bekreftet ca 1,04 m koronavirustilfeller siden epidemien begynte, noe som er høyere enn i andre deler av landet.

Selv om noen koronavirusavlesninger har vært lave de siste ukene, advarte Dr. Ferrer. «Resultatene er ennå ikke å se. Hundrevis til vil bli innlagt på sykehuset ettersom det er et stort antall daglige tilfeller,» sa han.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *